Monitor Audio Apex AW12 subwoofer – POISTUNUT VALIKOIMISTA

1 400  / kpl

Monitor Audio Apex AW12 on tyylikäs 12″ aktiivisubwoofer jolla voit täydentää jalusta ja lattiakaiuttimien bassotoistoa valmistajasta riippumatta.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Apex AW12

Napakkaa bassotoistoa kompaktista kotelosta käsin – Monitor Audio Apex AW12

Apex AW12 täydentää vaivattomasti eri valmistajien pääkaiuttimien bassotoiston ulottumaan aina 20Hz tuntumaan asti. Mikäli siis olemassa olevat pääkaiuttimesi tuntuvat bassotoistoltaan kaipaavan lisätukea on Apex AW12 oivallinen valinta tähän tehtävään.

Monitor Audio Apex AW12 subwooferin 500w vahvistin yhdistettynä korkealaatuiseen 12” Monitor Audio C-CAM elementtiin takaa napakan, erottelevan ja dynaamisen bassotoiston varsin kompaktista kotelosta käsin, lisäksi subwooferin laajat säätömahdollisuudet mahdollistavat vaivattoman sovittamisen eri valmistajien pääkaiuttimiin.

Apex subwooferin jalat on suunniteltu vähentämään koteloresonanssien siirtymistä ympäröiviin rakenteisiin, tämä osaltaan johtaa puhtaampaan kokonaistoistoon. Huoliteltu ja korkealaatuinen viimeistely kruunaa kokonaisuuden.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kompaktit ulkomitat helpottavat subwooferin sijoittamista.

  • Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu.

  • Monipuoliset säätömahdollisuudet subwooferin sovittamiseksi erilaisiin pääkaiuttimiin.

  • Erotteleva, napakka ja dynaaminen toisto.

  • Ei kykene toistamaan voimalla alle 25Hz taajuuksia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

21 – 150 Hz

Teho

500w RMS

Lähdöt

1 x Stereo RCA, 1 x LFE RCA

Sisääntulot

1 x Stereo RCA, 1 x LFE RCA, 1 x Trigger 3.5mm plug, 1 x USB

Elementit

1 x 12" C-CAM

Kaiutin tyyppi

Subwoofer

Mitat

380 x 340 x 410 mm (kork x lev x syv)

Paino

22.5 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Kiiltovalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Apex-tuotesarja

Monitor Audio Apex-sarjan kehitystyön lähtökohtana on ollut ajatus kompaktista kaiutinsarjasta, jolla olisi huippuluokan äänenlaatu, kokoluokkaansa uhmaava toiston dynamiikka ja ulottuvuus sekä tinkimätön rakenne. Useat ”luokkansa paras”-voitot lehdistössä todistavat – Tässä on onnistuttu.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä. Apex sarjan satelliittikaiuttimet on toteutettu alumiiniseen akustisesti kuolleeseen koteloon. Näin koteloresonanssit eivät pääse aiheuttamaan toistoon vääristymiä. Viimeistelyinä on tarjolla kiiltovalkoinen ja kiiltomusta.

Tekniset ratkaisut

Useat Apex-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien, Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

Monitoimijalusta

Apex satelliittikaiuttimien mukana toimitettava jalusta hakee monikäyttöisyydessään vertaistaan. Jos tavoitteena on mahdollisimman yksinkertainen ilme, kaiutin voidaan asentaa tasolle ilman jalustaa pystyyn tai kyljelleen.

Jalustan avulla kaiuttimen voi asentaa tasolle (Apex A10), seinälle tai kattoon. Se mahdollistaa kaiuttimen suuntaamisen niin pysty kuin vaaka-akselilla. Lisäksi jalustan käyttäminen tasoasennuksissa vähentää kaiuttimen ja tason välisiä resonansseja sekä heijastumia, johtaen puhtaampaan toistoon.

C-CAM kartiot

Monitor Audio hyödyntää kaiuttimiensa elementeissä C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.