TESTIMENESTYJÄ

Monitor Audio Monitor 300 lattiakaiutin – myymälän demo

Original price was: 910 €.Current price is: 490 €. / pari

Monitor Audio Monitor 300 on sarjan testimenestys lattiakaiutin joka kykenee tuottamaan suuria äänenpaineita ja suun messingille vetävän bassotoiston myös hiukan isommissa tiloissa.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Monitor 300

Hauska, menevä ja kohtuu hintainen – Monitor Audio Monitor 300

Myymälän demo pari 5-vuoden takuulla. Vain nouto tai toimitus pääkaupunkiseudulle korvausta vastaan.

Monitor 300 on suhteellisen kookas lattiakaiutin jonka elementti pinta-ala riittää liikuttamaan ilmaa hiukan suuremmankin tilan tarpeisiin. Tämän kaiuttimen reservit eivät lopu heti kesken vaikka tilasi olisikin hiukan suurempi. Bassotoistossa on voimaa ja auktoriteettia ja keski- sekä ylä-äänissä ripaus oikeanlaista armeliaisuutta, että hiukan heikomminkin tuotetut äänitteet pysyvät kuunneltavina ilman että pienet äänitteiden yksityiskohdat jäisivät kuitenkaan kuulumatta. Kokonaisuutena Monitor Audio Monitor 300 on hauska kuunneltava jonka ominaisuudet pääsevät paremmin oikeuksiinsa juuri musiikin fiilistelyssä kuin jokaisen yksittäisen kilahduksen syväluotaavassa analysoinnissa.

Myös kotiteattereihin.

Kotiteatteriharrastajille sarjasta löytyy myös dedikoitu keskikaiutin sekä subwoofer joiden pohjalle on hyvä rakentaa täysivaltainen kotiteatterijärjestelmä ilman toisen asuntolainan nostamista.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Jykevä ja dynaaminen bassotoisto riittää hiukan suurempienkin tilojen tarpeisiin.

  • Sointitasapaino toimii myös hiukan kehnommin tuotettujen kappaleiden kanssa.

  • Helppo kuorma vahvistimelle – hiukan edullisemmatkin vahvistimet jaksavat ohjata tätä kaiutinta.

  • Viimeistely ei ole aitoa puuviilua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

35 – 30000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 150w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 6.5" MMP II keskiääninen, 2 x 6.5" MMP II bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

970 x 201 x 300mm (kork x lev x syv)

Paino

13.7 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Audio – Puola

“Ensimmäinen varautuneisuus bassotoiston runsautta kohtaan katosi kuuntelujen jatkuessa ja lopulta kääntyi jopa positiiviseksi. Analyyttisen äänitteen yksityiskohtien bongailun sijaan keskittyminen suuntautui vain musiikin energiasta nauttimiseen..”

Hifi Choice – Englanti

” It’s fast, enjoyable, great at tracking dynamics, good with leading edges, and has a warmish sound that’s never tiring. Factor in serious power handling ability, and a surprisingly extended bass, and it’s an awful lot of speaker for the money. ”
Lue testi tästä.

 

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.