Monitor Audio W3M uppokaiutin

1 275  / kpl

Monitor Audio W3M on vaativan kuuntelijan kolmitie-uppokaiutin seinärakenteisiin. Äänenlaatu on erinomainen verrattuna saman hintaluokan kotelokaiuttimiin.

Hi-FI Rahoitus

Mikäli maksat ostoksen 30-60 päivän sisällä, ei sinulle muodostu ylimääräisiä kuluja.

Osamaksuhinta: 111,85  / kk (12 kk)

Kokonaishinta: 1 342,20 

Lue lisää HiFi rahoituksesta tästä.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio W3M

Erinomainen upotettava seinäkaiutin – Monitor Audio W3M

Monitor Audio W3M on vaativan kuuntelijan kolmitie-uppokaiutin Tier 3 -sarjaa, joka on suunniteltu seinäasennuksiin. Upotussyvyys on 85 mm. Keskiääni-diskantti-paketti on käännettävissä eli ne saa aina oikeaan asentoon päällekäin riippumatta siitä, asennetaanko kaiutin pysty- vai vaaka-asentoon.

Monitor Audio Creator -malliston kaikissa kaiuttimissa on uusiksi suunniteltu Tri-Grip II -kiinnikejärjestelmä ja Quik-Link-magneettikiinnitys kaiutinkaapelille.

Tri-Grip II kiinnitysjalka on huomattavasti edellisen sukupolven kiinnikkeitä vahvempi ja luotettavampi. Sen ansiosta sekä kaiuttimen asennus että myös irroitus onnistuvat erittäin sujuvasti.

Quik-Link-ratkaisu on erillinen kiinnityspala, johon kaiutinkaapelit kiinnitetään ja tuo kiinnityspala napsahtaa magneetin avulla kaiuttimen runkoon oikealle paikalleen kiinni. Näin seinä- ja etenkin kattokaiutinasennuksissa asentajalta eivät lopu kädet kesken. Aiemmin piti yhtä aikaa miettiä kaapelin kiinnitystä, kaiuttimen pitämistä ilmassa ja työkaluja – Quik-Link tekee kaapeliasennuksesta oleellisesti sujuvampaa ja turvallisempaa kun kaapelit pitävä liitin vain naksahtaa kaiuttimeen kiinni.

Kaiuttimien mukana tulevat maskit voidaan maalata haluttuun sävyyn, jolloin äänentoisto naamioituu ympäristöönsä maksimaalisen tehokkaasti.

Creator-mallisto jakaantuu kolmeen laatuluokkaan…

Jo Tier 1 on äänenlaadullisesti hyvä ja se perustuu C-CAM-bassokeskiääniseen ja äänensävyä sivusuuntiin tasaavalla suuntaimella varustettuun korkeat äänet toistavaan kullanväriseen C-CAM-diskanttiin.

Tier 2 tuo parannusta äänensävyn puhtauteen ja äänensävynsäädöt, joilla kaiutin saadaan soimaan halutulla tavalla. Sointisävyä voi muokata sijoituspaikan tuomien muutosen tasapainottamiseksi tai oman maun mukaiseksi. Bassokeskiäänielementti ovat Tier 1:ä kehittyneempi C-CAM RST II (sama kuin valmistajan Silver-mallistossa), diskantti kullansävyisellä kalotilla oleva C-CAM ja Tier 1:ä hienostuneemmalla suuntaimella. Bassoelementit ovat optimaalisen kevyitä ja jäykkiä RST II -malleja. Lisäksi diskantin ja keskiäänen sisältävää moduulia voi kääntää.

Tier 3 on äänenlaadullisesti vaativaankin makuun riittävä ja vielä oleellisesti kehittyneempi kuin Tier 2 -kaiutinmallit, äänensävynsäädöt varmistavat halutun sointitasapainon. Käytettävät bassoelementit ovat RDT III -mallisia kuten valmistajan Platinum-kaiutinmallistossa, diskantit MPD II -malleja laskostetulla nauhalla ja tietyissä malleissa käytetään toisen sukupolven IDC-koaksiaalielementtejä. Keskiäänielementti ja diskantti ovat käännettävissä.

Lisäksi malleja on kolmessa kokoluokassa: small eli pieni, medium eli keskikokoinen ja large eli suuri. Tyyppimerkinnän ensimmäinen kirjain kertoo, onko kyseessä W-Wall eli seinämalli vai C-Ceiling eli kattomalli. Toinen kertoo laatuluokan Tier 1-3 ja kolmas kokoluokan S, M tai L. Tämän perusasiat kertovan nimen jälkeen voi tulla lisämääre kuten CP eli Controlled Performance (takakotelo, kaiutin toimii aina samalla tavalla riippumatta asennuspinnasta) tai T2X eli kaksidiskanttinen stereomalli yhtenä kaiuttimena.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Erinomainen äänenlaatu kiitos Platinum-tasoisten kaiutinelementtien ja erityisen laadukkaan jakosuotimen.

  • Äänensävynsäädöt auttavat halutun soundin luomiseen.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu — optiona myös neliönmuotoinen etuverkko.

  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

45 – 60 000 Hz

Impedanssi

6 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 225 W

Elementit

1 x 25 mm diskantti, 1 x 76 mm keskiääni, 2 x 127 mm basso

Kaiutin tyyppi

3-tie

Asennusaukon halkaisija

527 x 198 mm

Asennussyvyys

85 mm

Mitat

560 x 231 x 90 mm

Paino

4,7 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.