Piega Premium 301 jalustakaiuttimet

2 550  / pari

Piega Premium 301 on kokoisekseen erittäin suorituskykyinen jalustakaiutin. Bassotoisto on uskottava ja nauhadiskantin luomat korkeat taajuudet erittäin puhtaat ja miellyttävät.

Poista

Kuvaus

Piega Premium 301

Loistoääntä jalustakaiuttimista – Piega Premium 301

Piega Premium 301 on malliston kompakti, mutta hyvin potkaiseva jalustakaiutin pieniin ja keskisuuriin tiloihin. Suorituskyky on huomattavan paljon suurempi, mitä hillityn elegantti ja kompakti ulkomuoto antaa olettaa.

Premium 301:n lähtökohtana on LDR-2642-MKII -nauhadiskantti ja 140 mm MDS-bassokeskiäänielementti. 301:n äänenlaatu on tasapainoinen ja erotteleva, kaiuttimet pystyvät myös luomaan hyvin uskottavan kolmiulotteisen stereokuvan. Bassotoisto kykenee luomaan vankan perustan niin musiikille kuin elokuvien ja TV-sarjojenkin ääniraidoille huomattavan hyvin.

LDR eli Linear Drive Ribbon -diskantti toistaa korkeat taajuudet poikkeuksellisen puhtaina, ilmavina ja elävinä siinä kuin MDS eli Maximum Displacement Suspension bassoelementti pitkäiskuisena kykenee uskottavaan bassotoistoon. Suljettu kotelo pitää bassotoiston mahdollisimman tarkkana.

Alumiininen kotelo on muotonsa ja materiaalinsa ansiosta poikkeuksellisen jäykkä ja yhtä aikaa seinämät voivat olla paljon ohuempia kuin peruslaatuisissa MDF-laatikoissa. Näin tilavuutta saadaan enemmän käyttöön bassoelementeille ja niiden suorituskykyä parannettua. Kotelon elottomuus auttaa kaikkia kaiutinelementtejä toimimaan optimaalisesti ja ääni pysyy mahdollisimman puhtaana ilman ylimääräisiä koteloresonansseja. Alumiini lisäksi suojaa kaiuttimen sisällä olevaa elektroniikkaa sähkömagneettiselta säteilyltä ja onkin erinomainen materiaali kaiutinkoteloon.

Stephan Hürlemann -sveitsiläissuunnittelijan luoma estetiikka kaiuttimiin on hyvin hillittyä ja ajatonta. Nämä eivät näytä koskaan “viime vuoden mallilta”.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Ilmava ja avara soundi, joka ei aiheuta kuunteluväsymystä.

  • 39 Hz asti ulottuva napakka ja poikkeuksellisen nopealiikkeinen bassotoisto.

  • Kaiuttimet eivät toista ihan alinta vapinatuntemuksina välittyvää bassoa, siihen tarvitaan subwoofer.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Piega

Taajuusalue

39 – 50 000 Hz

Tehosuositus

20 – 200 W

Elementit

LDR 2642 MKII -diskantti, 140mm MDS bassokeskiääni

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

340 × 180 × 230 mm

Paino

9 kg

Viimeistely

Anodisoitu musta, Maalattu valkoinen, Hopea

Takuu

6 vuotta (vaativat tuotteen rekisteröinnin)