Roksan Caspian M2 vahvistin

Lukuisia testivoittoja kahminut Roksan Caspian M2 on vaativan hifiharrastajan monipuolinen stereovahvistin vaativalle harrastajalle.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Roksan Caspian M2

Palkittua äänenlaatua – Roksan Caspian M2 integrated

Roksan Caspian M2 on oleelliseen keskittyvä erittäin hyvä-ääninen stereovahvistin kohtuuhinnalla. Caspian M2:n perusteellisuus hyvän äänen tavoittelussa alkaa heti virtaliittimeltä, jonka perässä on korkealaatuinen verkkovirran häiriösuodatin.

Esivahvistinasteelle on kokonaan oma 60VA-virtalähde rengassydänmuuntajineen. Liitännät ovat viisi linjatuloa sekä yksi tallentimen tulo ja lähtö. Linjatulojen ensimmäisestä liitännästä voidaan valita, käytetäänkö balansoimatonta RCA vai balansoitua XLR -liitäntätapaa. Maahantuojan huollossa Caspian M2 voidaan muokata sisältämään myös kotiteatterisisääntulo, jolla voidaan yhdistää pre-out-liitäntäinen kotiteatterivahvistin ja Roksan K3 Integrated samaan kaiutinjärjestelmään ja optimoida näin myös stereotoiston äänenlaatu.

Caspian M2:n päätevahvistimessa on tehoa 85 wattia kahdeksaan ohmiin ja 120 wattia neljään ohmiin. Matalalinjaisessa vahvistimessa on lämpötilaohjattu puhallin varmistamassa, että toimintalämpötila ei nouse optimaalisen yli. Normaalitilanteissa puhallin ei kuitenkaan ole päällä eli häiriöäänistä ei tarvitse huolestua. Päätevahvistin on myös oikosulkusuojattu. Caspian pystyy tarjoamaan kaiutinannoistaan hetkellisesti jopa 60 ampeerin virran ja vahvistimen toistokaista on erinomainen 90 kHz.

Äänellisesti Roksan Caspian M2:ssa on putkivahvistimien helppoa kuunneltavuutta ja aidon elävää läsnäoloa vaikka transistoreilla onkin tehty. Bassotoistossa on kuitenkin vaivatonta kontrollia ja vahvistin ohjaa sujuvasti epäherkkiä ja kuormaltaan vaikeitakin kaiuttimia, joiden seuraan SE-putkivahvistimilla ei ole asiaa.

Halutessasi voit kytkeä M2:n yhteen tai molempiin pre-out-liitäntöihin lisäpäätevahvistimen ja ajaa kaiuttimiasi kaksois- tai kolmoisvahvistettuna. Samoin subwooferin kytkemiseen pre-out on paras valinta.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Vain oleellinen, et maksa mistään ylimääräisestä

  • Poikkeuksellisen erinomainen äänenlaatu

  • Ohjaa hyvin vaikeitakin kaiuttimia

  • Erittäin vankka rakenne

  • Selkeä ja helppokäyttöinen

  • Tyylikäs matalalinjainen ulkoasu

  • Ei kuulokeantoa, valitse mieleisesi erillinen kuulokevahvistin

  • Ei levysoitintuloa, valitse mieleisesi erillinen levysoitinesivahvistin

Lisätiedot

Tuotemerkki

Roksan

Teho

85w RMS 8ohm, 125w RMS 4ohm

Taajuusalue

20 – 20 000 Hz

Lähdöt

Kaiutintasoiset, 2 x Stereo RCA preout, 1 x Stereo RCA tape out

Sisääntulot

Analogiset: 1 x stereo XLR, 6 x stereo RCA

Mitat

432 x 330 x 80mm (lev x kork x syv)

Paino

13 kg

Viimeistely

Hopea, Musta

Roksan Caspian M2 vahvistin | Ideaali.fi

What Hi-Fi? - Englanti

“Paras stereovahvistin hintaluokassaan -palkinto. Caspian M2 on poikkeuksellinen vahvistin tällä rahalla. Se piirtää esityksen suurella sydämellä ja kykenee välittämään niin suuret tunteet kuin pienet nyanssitkin. Auktoriteetti yhdistyy huomattavan hyvään läpikuultavuuteen ja yksityiskohtaiseen tarkkuuteen.”

“Tämä on suunnattoman kyvykäs vahvistin, joka kuulostaa paljon väkevämmältä kuin sen 85 watin antotehosta voisi olettaa. Se on äänellisesti sävykäs unohtamatta kevytliikkeisyyttä joten sopivan oheislaitteiston löytäminen tuskin tuottaa ongelmaa.”

Lue testi

Roksan Caspian M2 vahvistin | Ideaali.fi

Hifi Choice - Englanti

“Ihmettelen, mikseivät kolme tai neljä kertaa kalliimat kilpailijat kuulosta yhtä hauskoilta. Vahvistimella on erityinen kyky nostaa sinut tallenteen yläpuolelle, jolloin et enää kiinnitä huomiota siihen vaan vain uppoudut musiikkiin.”

“Levysoitinvahvistin on hyvä, mutta saat toki vielä paremman sijoittamalla huomattavan summan rahaa ulkoiseen malliin. Roksan K3 Integrated on ehdottomasti musikaalisin vahvistin hintaluokassaan tai vähän kalliimmassakin. Suosittelemme sydämellisesti.”

Lue testi

“Stereokuva piirtyy tarkan hallitusti ja pystyy jopa paljastamaan hienovaraisia piirteitä, jotka auttavat kuuloaistia havainnoimaan nyansseja kuten syvyysvaikutelmaa. Vahvistimen erinomainen kyky rytmiikkaan avaa mainiosti vaikeaa ja täyteen ahdettua materiaalia.”

“Caspian M2 on vakuuttava ja mukaansa tempaava valinta. Se on myös houkuttelevasti suunniteltu ja valmistettu, matalalinjaisuus on ehdoton plussa.”

Lue testi

Roksan Caspian M2 vahvistin | Ideaali.fi

Hifi Pig - Englanti

“Kuuntelussa kiinnitin huomiota siihen, miten tarkasti Caspian M2 osaa ajoittaa kaiken esityksessä. Stereokuvassa keskusta on hyvin fokuksessa ja äänikuva hyvin tarkka, leveä ja täyteläinen. Vaikka stereokuva laajeneekin kuunteluhuoneeseen, Caspian M2 piirtää etusektorin poikkeuksellisen vahvana, välittää mehevän bassopään, vahvasti läsnäolevan keskialueen ja aina hienon sävykkäästi toistuvan diskantin.”

“Caspian M2:lla on hyvin ainutlaatuinen tapa toistaa korkeat taajuudet. Ne eivät ole yhtään vaimentuneet, mutta osaavat ovelasti antaa anteeksi heikompien äänitteiden karkeuden ja ikävät puutteet. Vahvistin on enemmän kuin kykenevä hallitsemaan kaikki musiikkigenret elektronisesta akustiseen. Musikaalisuus ja kyky välittää hyvinkin hienovaraiset sävyt ja silti hyvä kulkevuus, innostava rytmiikan toisto tekevät tästä vahvistimesta erään parhaista.”

Roksan Caspian M2 vahvistin | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

“George Bensonin Somewhere in the East soi selvästi intiimimmin suoraan edessäni kuin pikkuvelivahvistimella. Jos K3 olikin hyvä niin Caspian M2 saa hanurin hinkkaamaan kuuntelutuolia rytmin mukana ja sukat pyörimään jaloissa. Caspian M2:n soundi on hyvin helppo, ilmava, elävä ja välitön. Se innostaa uppoamaan musiikkin tavalla, joka ei hifissä ole mitenkään itsestäänselvää.”

“Jos Caspian M2:n hinnalla saa jotain, joka tekee sinut kerta toisensa jälkeen, vuosi toisensa jälkeen kyynelehtivän onnelliseksi niin summa ei ole paha. Caspianin äänenlaatuun tutustuminen sen sijaan on melkeinpä oleellinen osa musiikinkuluttajan yleissivistystä, se on parhaan kuuloisia vahvistimia, jota on eteen tullut. Ja se ei ole ihan pieni saavutus tuolla runsaan kahden tuhannen euron hintalapulla.”

Lue testi