fbpx

Vienna Acoustics Haydn Grand SE

Vienna Acoustics Haydn Grand SE

Alk. 1 849  / pari

Symphony Edition. Upeasti viimeistelty ja miellyttävästi soiva jalustakaiutin on yksi miellyttävimmin soivista kaiuttimista luokassaan. Tällä kaiuttimella musiikinkuuntelu on juhlaa.

Poista

Kuvaus

Vienna Acoustics Beethoven Haydn Grand Symphony Edition

Upeasti viimeistelty ja nautinnollisen leppoisasti soiva kaiutin.

Vienna Acoustics Haydn Grand SE on äänellisesti ja viimeistelyltään yksi markkinoiden huolitelluimmista kaiuttimista. Haydn Grand SE:n toisto on lämmin ja rasittamaton, keskiäänet toistuvat läsnäolevasti ja diskantti kilahtaa kirkkaasti ilman kireyttä tai kliinisyyttä – jo kliseeksi muodostunut ”musikaalisuus” kuvastaa tämän kaiuttimen sointia.

Haydn Grand on rakenteeltaan kaksitiekaiutin, jonka bassoviritys on hoidettu diskantin reunoilta hengittävän refleksiputken kautta. Keski- ja bassotaajuuksien toistosta huolehtii Vienna Acousticsin omaa suunnittelua oleva kuusituumainen X3P-elementti. Haydn SE:n jakosuotimessa käytetään vain korkealaatuisia ja erittäin pienillä toleransseilla tehtyjä komponentteja. Sisäinen kaapelointi on korkealaatuista OFC-kuparia.

Mikäli olet etsimässä kaiutinta, jonka sointia kuvaavat sanat kuiva ja analyyttinen, suosittelemme tutustumista muihin tuotteisiin. Jos taas etsit kaiutinta jonka sointia kuvastavat sanat musikaalinen, läsnä oleva, rasittamaton ja täyteläinen, on Vienna Acoustic ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaiutin.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Upeasti viimeistelty kaiutin vetää viimeistelyllään vertoja hienoimmille italialaisille kalusteille.

  • Musikaalinen ja rasittamaton toisto, josta ei puutu läsnäolontuntua.

  • Kompakti koko helpottaa sijoittamista.

  • Jos etsit kuivan analyyttista kaiutinta, löydät parempia vaihtoehtoja muilta valmistajilta.

  • Suuremmissa tiloissa bassotoisto voi kaivata subwooferin tukea.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Vienna Acoustics

Taajuusalue

40 – 20 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

88,5 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 180 W

Elementit

1"-tekstiilikalottidiskantti ja 6" X3P Spider Cone -bassokeskiääninen

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

174 x 361 x 265 mm (L x K x S)

Paino

20 kg / pari

Viimeistely

Kiiltomusta, Kiiltovalkoinen, Kirsikka, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

TONEAudio - USA

“Tähän numeroon testaamistamme kaiuttimista Haydn SE oli ainut joka kykeni tasaväkisesti kamppailemaan omieni Magnepan 1.6 kanssa yläbasson erottelussa – ei mikään pieni saavutus. Kerta toisensa jälkeen yllätyin Haydn bassotoiston auktoriteetista.”

“…toimivat erinomaisesti myös pienillä äänenvoimakkuuksilla – osoitus kaiuttimien lineaarisuudesta.”

“Mikäli sinulla on pieni/keskikokoinen huone, etkä kaipaa bassotoiston alinta oktaavia, niin Vienna Acoustics Haydnissä ei oikeastaan ole mitään huomautettavaa, etenkään tähän hintaan. Markkinoilla on kourallinen pieniä monitorikaiuttimia jotka tarjoavat enemmän bassoa ja resoluutiota, mutta ne maksavat kolmesta viiteen kertaan enemmän.”

AudioVideo.fi – Suomi

“Tähän numeroon testaamistamme kaiuttimista Haydn SE oli ainut joka kykeni tasaväkisesti kamppailemaan omieni Magnepan 1.6 kanssa yläbasson erottelussa – ei mikään pieni saavutus. Kerta toisensa jälkeen yllätyin Haydn bassotoiston auktoriteetista.”

“…toimivat erinomaisesti myös pienillä äänenvoimakkuuksilla – osoitus kaiuttimien lineaarisuudesta.”

“Mikäli sinulla on pieni/keskikokoinen huone, etkä kaipaa bassotoiston alinta oktaavia, niin Vienna Acoustics Haydnissä ei oikeastaan ole mitään huomautettavaa, etenkään tähän hintaan. Markkinoilla on kourallinen pieniä monitorikaiuttimia jotka tarjoavat enemmän bassoa ja resoluutiota, mutta ne maksavat kolmesta viiteen kertaan enemmän.”

Vienna Acoustics

Itävalta

Vienna Acoustics sai alkunsa Itävallassa 1989 jolloin Viennassa asuva Peter Gansterer perusti yrityksen pitkäaikaisen harrastuksen innoittamana. Viennassa sijaitsee eräät maailman kuuluisimmista konserttitaloista joiden penkkejä Peter on kuluttanut jo nuoruus vuosinaan. Näissä konserttisaleissa kuullut esitykset ovat sittemmin toimineet Vienna Acousticsin suunnittelutiimin innoittajina. Konserteissa kuultu soinnin auktoriteetti ja kokonaisvaltaisuus sai Peterin aloittamaan kaiuttimien suunnittelun joiden tavoitteeksi asetettiin konserteissa koetun elämyksen toistaminen kotiolosuhteissa.

Toisin kuin monet muut valmistajat jotka ovat siirtäneet tuotantonsa Euroopan ulkopuolelle Vienna Acoustics valmistaa edelleen kaikki tuotteensa Itävallassa, ainoastaan upeasti viimeistellyt kotelot tulevat Itävallan kokoonpanolinjalle italialaiselta luksus luokan huonekaluvalmistajalta.

Vienna Acoustics tuotteiden suunnittelun pohjana käytetään niin mittauksia kuin kuuntelukokeita, mutta kaiuttimien lopullinen toisto perustuu aina kuuntelukokeille ja niissä hyviksi koetuille ratkaisuille. Vienna Acousticsin sointia kuvaavat hyvin sanat rikas, täyteläinen, läsnä oleva, miellyttävä ja musiikille uskollinen.

Vienna Acousticsin toiminnassa avain asemassa on tunne – nöyryydestä muusikkojen työtä ja sen autenttista toistamista kohtaan ja ylpeydestä tuotteiden tinkimättömästä teknisestä toteutuksesta ja viimeistelystä.

Kokonaisuutena Vienna Acousticsin tuotteiden voidaan sanoa olevan soivia taideteoksia jotka tarjoavat miellyttäviä hetkiä musiikin parissa vuosikymmeniksi eteenpäin.

Bronze-tuotesarja

Kuudennen sukupolven Bronze-kaiutinsarja sai ensi-iltansa kesäkuussa 2020. Mallisto sisältää seitsemän kaiutinmallia. Kaksi jalustakaiutinta, kaksi lattiakaiutinta, keskikaiuttimen, surroundkaiuttimen ja aktiivisen subwooferin. Valikoimasta löytyy helposti soveltuva kaiutin erinäisiin tarpeisiin, perinteisestä 2-kanava järjestelmästä kokonaisvaltaiseen kotiteatterijärjestelmään.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Bronze-sarjassa viimeistelyvaihtoehtoja on neljä: pähkinä, urban grey, valkoinen ja mattamusta. Huoliteltu yleisilme jatkuu myös kaiuttimen etulevyyn. Kaiutinelementit on upotettu etulevyyn, eikä etulevyssä näy ainuttakaan kiinnitysruuvia tms. Pienetkin yksityiskohdat otetaan siis huomioon kaiuttimen ulkoasua ja rakennetta luotaessa.

Tekniset ratkaisut

Useat Bronze-sarjan teknisistä ratkaisuista on tuotu Monitor Audion kalliimpien kaiutinsarjojen innovaatioista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartio

Monitor Audio hyödyntää kaiuttimiensa elementeissä C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali