Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella?

Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella?

Lukuisat asuinrakennukset sisältävät nykyään näyttäviä korkeita olohuonetiloja joissa olohuone on kahden kerroksen korkuinen. Mutta se mikä näyttää silmälle hyvältä, voi korvalle olla painajainen. Kävimme juuri korjaamassa erään asuntomessukohteen kakofonista akustiikkaa…

Tämän näyttävän asuntomessukohteen nykyinen asukas heräsi karuun todellisuuteen huomatessaan näyttävän olohuonetilan muistuttavan akustisesti tyhjää akvaariota. Tila oli varsin kaikuisa ja muuttui hälyisäksi nopeasti perheen lasten viettäessä normaalia elämää olohuoneessa ja sen viereisessä keittiössä. Kaikella tällä oli negatiivinen vaikutus tämän lapsiperheen asumisviihtyvyyteen. Myös tilaan asennettu stereolaitteisto oli varsin korkealaatuinen, mutta järjestelmän suorituskyvystä ei päästy täysipainoisesti nauttimaan koska tilan akustiikka asetti lopputuloksella niin suuret rajoitteet.

Kivirakenteinen ja paljon lasipintaa sekä korkeita huoneita sisältävä koti on aina akustisesti haastava kohde. Oikeanlaisilla ratkaisuilla voidaan kuitenkin toteuttaa tiloja jotka ovat akustiikaltaan rauhallisia ja visuaalisesti miellyttäviä. Jo rakennusvaiheessa tehdyt ratkaisut ovat usein kustannustehokkaita ja helposti tilan ilmeeseen sovitettavia, mutta apatiaan ei ole syytä vaipua myöskään olemassa olevissa tiloissa sillä meillä on tarjota kattava valikoima erilaisia ratkaisumalleja akustiikan parantamiseen onpa sitten kyse referenssiluokan kotiteattereista tai perinteisistä asuintiloista.

Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella? | Ideaali.fi
Tämän kohteen akustiikan parantamisen suunnittelu lähti liikenteeseen huoneen akustiikan mallintamisesta ja sen pohjalta asiakkaalle luoduista havainne kuvista joiden pohjalta kyettiin hahmottamaan eri ratkaisumallien visuaalista ilmettä ja sen soveltuvuutta asukkaiden mieltymyksiin.
Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella? | Ideaali.fi
Moderni sisustus suosii minimalismia. Etenkin silloin olisi hyvä ottaa huomioon akustiikan vaatimukset huoneen rakenteissa ja materiaaleissa. Tässä kohteessa akustiikkaan panostaminen oli kohteen toteuttaneelta yritykseltä jäänyt kuitenkin huomioimatta. Nykyinen omistaja kutsui tiimimme paikalle korjaamaan tilanteen. Linjalaserit ja rakennustelineet olivat asennuksen aikana kovassa käytössä.
Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella? | Ideaali.fi
Huoneen akustiikan korjaamiseen hyödynsimme Sonitus Acousticsin ja Vaimeen akustiikkatuotteita. Seinäpaneelien kiinnityksessä hyödynsimme kehittämäämme kiinnitysjärjestelmää joka mahdollistaa paneelien seinästä irrottamisen ja korvaamisen ilman seinälle syntyvää vahinkoa. Tätä järjestelmää voidaan hyödyntää myös mm. vuokra-asunnoissa joissa seinäpintoihin ei saa liimata tai porata kiinnikkeitä paneelien asentamiseksi. 12cm syvät Sonitus Acousticsin puhtaan valkoiset Levitar paneelit vaikuttavat aina ylempiin bassotaajuuksiin saakka ja tarjoavat näin riittävä laaja-alaisen vaimennuksen myös musiikintoiston kannalta tärkeällä keskialueella. Kattopinnasta roikkuvat Vaimeen paneelit on täydennetty levyjen päälle asetetuilla lisä vaimentimilla.
Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella? | Ideaali.fi
Asiakkaan äänentoistojärjestelmä rakentui korkealaatuisten Genelec kaiuttimien ympärille, jotka eivät aikaisemmin päässeet oikeuksiinsa tilan kehnossa akustiikassa. Tilanteeseen tuli dramaattinen parannus käyntimme seurauksena. Saavutettu lopputulos miellytti asiakasta niin visuaalisesti kuin akustisesti.

Kaunis katsella, mutta kauhea kuunnella? | Ideaali.fi
Kuuntelupaikan taakse asennetut 12cm syvät Sonitus Acoustics Levitar paneelit vaimentavat tehokkaasti takaseinästä kuuntelijan korviin saapuvan seinäheijastuksen voimakkuutta. Tämä parantaa soinnin resoluutiota ja stereokuvaa.

Jos sinun kodissasi tai toimitiloissa kuulostaa pahalta ja haluat tilanteeseen parannuksen, voimme auttaa. Tai jos olet vasta suunnittelemassa omakotitaloa, varmistetaan, ettei siitä tule yhtä varoittavaa esimerkkiä lisää. Ota rohkeasti yhteyttä: https://ideaali.fi/yhteydenotto/

Jaa artikkeli


Ideaali