Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena.

Kotiteatteri | ideaali.fi

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena.

Referenssiluokan kotiteatteri elokuvista ja konsolipeleistä nauttimiseen.

Tämä näyttävä ja suosituskyvyltään maailmanluokan kotiteatteri toteutettiin kesällä 2023 asiakkaamme uuteen kotiin. Tavoitteena oli luoda visuaaliselta ilmeeltään miellyttävä tila, jossa tilan akustinen toimivuus ja äänieristyksen tehokkuus olisivat avain asemassa.

Huoneen visuaalinen ilme suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan sisustusarkkitehdin kanssa ja kaikki materiaali valinnat ja sävyt valikoitiin pitäen mielessä niin kuvan- kuin äänentoiston toimivuus. Näin ollen valitut materiaalit ja sävyt ovat mattapintaisia ja tummasävyisiä. Huoneen akustiikan optimoinnissa on hyödynnetty Sonitus Acousticsin ja Lumirin akustiikkatuotteiden lisäksi mm. huoneen ominaisuuksien pohjalta mittatilauksena valmistettuja resonaattoreita, näitä asennettiin huoneeseen toistakymmentä. Kaikki akustiset ratkaisut on sulautettu osaksi huoneen visuaalista ilmettä siten, että huoneen ilme pysyi johdonmukaisena ja tyylikkäänä.

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

 

Monitor Audio Cinergy kaiutinjärjestelmä

 

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

 

Huoneen kaiutinjärjestelmäksi valikoitui kuuntelujen pohjalta Monitor Audion uuden Cinergy sarjan kaiuttimet. Cinergy sarjan tuotteet kykenevät vaivatta tuottamaan hyvin suuria äänenpaineita ja dynaamisia vaihteluita, omaten samalla kyvyn toistaa äänitteiden pienet yksityiskohdat puhtaasti tavalla joka yhdistetään perinteisesti huippuluokan hifi ja tarkkailukaiuttimiin. Cinergy sarjan tuotteissa yhdistyykin loistavalla tavalla PA-kaiuttimiin usein yhdistetty soinnin dynamiikka ja suuret äänenpainevarat, sekä parhaisiin hifi kaiuttimiin yhdistetty soinnin puhtaus ja kyky erotella äänitteiden pieniä yksityiskohtia.

Huoneen kaiutinjärjestelmä toteutettiin 7.3.4 formaatissa. Runkokanavia on yhteensä seitsemän – kolme pääkaiutinta ja neljä surroundkaiutinta. Subwoofereita järjestelmässä on kolme kappaletta, kaksi huoneen etupäässä ja yksi huoneen perällä ja kattoon on asennettu neljä Dolby Atmos tehostekaiutinta. Kaiuttimet on piilotettu rakenteisiin siten, että huoneen visuaalinen ilme pysyy johdonmukaisena ja tyylikkään viimeisteltynä.

Tutustu Cinergy malleihin klikkaamalla tästä. 

Maailmanluokan prosessointia

 

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

 

Järjestelmän keskusyksiköksi valikoitui yksi maailman parhaista AV-prosessoreista – Storm Audion ISP Elite MK3. Kyseinen prosessori kykenee tarvittaessa prosessoimaan jopa 32-audiokanavaa. Prosessori on rakenteeltaan modulaarinen, joka käytännössä tarkoittaa, että prosessorin ominaisuudet ovat päivitettävissä kun markkinoille julkaistaan uusia versioita mm. HDMI standardeista. Storm Audion prosessorit ovat myös maailman ensimmäiset ja prosessointiteholtaan tehokkaimmat AV-prosessorit jotka tukevat Diracin ART (Active Room Treatment) huonekorjain teknologiaa. Kyseessä on aivan uusi tapa toteuttaa sähköinen huonekorjaus, jossa järjestelmän sisältämät kaiuttimet valjastetaan toimimaan myös aktiivisina ”akustiikka komponentteina”. Esim jos vasemmasta pääkaiuttimesta lähtevä signaali saapuu kuuntelupaikalle huoneakustiikasta johtuen omaten suuren kuopan toistovasteessa 60Hz:llä, voi järjestelmän muut kaiuttimet tukea kyseisen kaiuttimen toimintaa lähettämällä oikein ajoitetun signaalin kohti kuuntelupaikkaa siten, että kyseinen 60Hz:n kuoppa eliminoituu. Toisin sanoen, tässä järjestelmässä kaiuttimet eivät enää toimi vain yksittäisinä ja toisistaan erillisinä elementteinä, vaan aktiivisena verkostona jossa jokainen järjestelmän kaiutin tukee toinen toistansa. Lopputuloksena saavutetaan toiston yhtenäisyys ja immersio jonka kaltaista on hyvin vaikea muilla metodeilla saavuttaa. Storm Audion prosessoreiden suuri laskentateho takaa myös sen, että Dirac ART ominaisuuksia voidaan hyödyntää kokonaisvaltaisemmin kuin muissa markkinoiden prosessoreissa.

Järjestelmän kaiuttimien tehonsyötöstä huolehtii Storm Audio PA-sarjan pääte, sekä Monitor Audion IA750 vahvistin joka on valjastettu järjestelmän subwooferien ohjaamiseen.

Tutustu Storm Audio tuotteisiin klikkaamalla tästä.

Kuvantoisto

 

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

 

Huoneen projektoriksi valikoitui DreamVision EOS-2L projektori, joka tarjoaa pitkä ikäisen laser-valolähteen, sekä erinomaisen kuvanlaadun ja luokkansa johtavan HDR-kuvakäsittelyn. Projektorin hiljainen käyntiääni yhdistettynä runsaaseen valotehoon kruunaa kokonaisuuden.

Valkokankaaksi valikoitui markkinoiden kenties paras akustisestiläpäisevä valkokangas – ScreenExcellence NEO heijastuspinnalla varustettu 279cm leveä valkokangas siirtää katselijat tehokkaasti keskelle elokuvien ja pelien tapahtumia ilman vääristymiä kankaan taakse asennettujen kaiuttimien toistossa.

Tutustu DreamVision tuotteisiin klikkaamalla tästä. 

Mukavuus

 

Korkealaatuinen kotiteatteri hirsitalon viihdekeskuksena. | Ideaali.fi

 

Istuinmukavuudesta vastaa Home Cinema Modulesin korkealaatuiset ja moottoroidut kotiteatterituolit joissa on laajat säädöt niin niskatuen, selkätuen kuin jalkatuen säädöille. Näissä tuoleissa viihtyy puutumatta pidemmänkin elokuva tai pelirupeaman ajan. Lukuisat nahka- ja kangasverhoilumallit takaavat, että sopiva viimeistely löytyy monenlaisiin sisustuksiin.

Tutustu HCM tuotteisiin klikkaamalla tästä.

Kalibroinnit

Järjestelmän säädöt kalibroitiin niin kuvan kuin äänentoiston osalta vastaamaan alan standardeja.

 

Oletko miettimässä AV-toteutusta omaan kotiisi? Onpa tarpeesi pieni tai suuri, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä, meiltä saat monenlaiset kokonaisuudet eri hintapisteissä aina rautaisella asiantuntemuksella höystettynä.

Jaa artikkeli


Ideaali