Cabasse – äänentoiston innovaatioita jo vuodesta 1950

Cabasse – äänentoiston innovaatioita jo vuodesta 1950

Cabasse tuotteissa yhdistyy edistyksellinen teknologia, tinkimätön yksityiskohtien huomioiminen, harmaasta massasta erottuva muotoilu, lukuisia kertoja palkittu äänenlaatu, sekä ajan mukana päivittyvät ominaisuudet.

Cabasse on ranskalainen valmistaja, jonka historian voidaan katsoa alkavan jo vuodesta 1730 jolloin Cabassen suku tunnettiin jo jousisoittimien valmistajana – soittimien valmistus jatkui aina vuoteen 1860 saakka. Vuonna 1950 sai alkunsa nykyinen Cabasse kaiutinvalmistus. Jo vuonna 1952 Cabasse kehitti koaksiaalisen elementin ranskassa toimivan Cinemascope elokuvateatterin käyttöön, 1958 julkaistiin Cabassen ensimmäinen 3-tie aktiivikaiutin ja loppu on historiaa.

Cabassen aktiivikaiuttimet hyödyntävät uusimman sukupolven koaksiaalista kaiutinelementtiä joka tuottaa erittäin johdonmukaisen ja tasaisen äänikentän laajalle kuuntelualueelle. Useiden mallien kohdalla voit valita asennuspinnaksi pöytätason, lattiajalustan tai seinätelineen. Värivaihtoehtoina valittavissa on musta ja valkoinen.

Cabasse - äänentoiston innovaatioita jo vuodesta 1950 | Ideaali.fi
Cabassen kaiuttimet istuvat monenlaisiin sisustuksiin, tiloihin ja tarpeisiin. Ohessa kuva erään asiakkaamme kohteesta.

Teknologia musiikin palveluksessa

Cabassen aktiivikaiuttimien sisältämä teknologia on valjastettu niin käytön helppouden kuin musiikintoiston laadun palvelukseen. Tämä näkyy ensimmäisenä siinä kuinka kaiuttimien ominaisuuksien hallinta tapahtuu Apple ja Android mobiililaitteille veloituksetta ladattavalla applikaatiolla. Cabassen aktiivikaiuttimet sisältävät sisäänrakennetun tuen verkon suosituimmille musiikin suoratoistopalveluille kuten Spotify, Tidal, Internet radiokanavat jne. Kaiuttimet tukevat niin langatonta Wi-Fi verkkoa kuin perinteistä CAT kaapelein kytkettävää langallista verkkoyhteyttä. Kaiuttimet tukevat myös Spotify Connect ja Tidal Connect ominaisuutta, joka käytännössä tarkoittaa, että voit näistä palveluista suoraan valita Cabassen kaiuttimet musiikintoiston välineeksi.*

Yllä mainittujen musiikkipalveluiden lisäksi kaiuttimet tukevat myös Bluetooth ja Apple AirPlay2 tekniikoita. Langattomien järjestelmien lisäksi voit toistaa musiikkia ulkoisista äänilähteistä ihan perinteisiä audiokaapeleita hyödyntäen. Kaiuttimissa on minimissään sisääntulo niin analogiselle RCA signaalille, kuin optiselle Toslink digitaalisignaalille. Rialto mallissa on myös HDMI eARC sisääntulo.

Cabasse - äänentoiston innovaatioita jo vuodesta 1950 | Ideaali.fi
Cabasse Pearl aktiivikaiuttimet yhdistettynä taulutelevisioon päivittävät myös television äänenlaadun premium tasolle.
Ohessa esimerkki kokoonpano asiakkaamme kodista.

Sovita kaiuttimien sointi tilasi akustiikkaan ja henkilökohtaisiin mieltymyksiisi.

Cabasse kaiuttimissa hyödynnetään tehokkaita DSP-prosessoreita (Digital signal Processing) ja ohjelmistoja. Näiden teknologioiden avulla kaiuttimen toisto voidaan mm. sovittaa akustiikaltaan hyvin erilaisiin tiloihin. Cabassen aktiivikaiuttimet sisältävät vakiona automaattisen huonekorjaimen, joka aktivoituna mittaa tilasi akustisia ominaisuuksia ja näiden pohjalta muokkaa kaiuttimen toistovastetta tavoitteenaan luoda soinniltaan lineaarisempi ja tasapainoisempi lopputulos. Kyseisen korjauksen voi vapaasti aktivoida tai asettaa pois päältä omien mieltymystensä pohjalta.

Automaattisen huonekorjaimen lisäksi Cabassen sovelluksesta voidaan tehdä muutoksia kaiuttimien yleiseen sointisävyyn – kirkkaampi, bassovoittoisempi jne. Tämän lisäksi applikaatiosta voidaan myös aktivoida dynaaminen sointitasapainon muokkaus. Tämä ominaisuus pohjautuu laajaan tutkimusdataan ihmiskorvan toiminnasta eri taajuusalueilla äänenvoimakkuuden funktiona. Käytännössä ihmisen kuulo on herkempi korkeilla -ja keskitaajuuksilla, jonka seurauksena hiljaa kuunneltaessa bassotoisto voi tuntua jäävän näiden taajuuksien varjoon. Äänenvoimakkuutta lisättäessä bassojen suhteellinen taso tuntuu sitten tasoittuvat muun taajuusalueen kanssa. Cabassen dynaaminen sointitasapainon muokkaus säätää mm. bassojen tasoa äänenvoimakkuuden mukana, kun soitat kaiuttimia hiljaa nostaa kaiutin bassojen suhteellista tasoa kompensoidakseen korvan herkkyyden muutosta ja toisinpäin. Dynaamisen sointitasapainon voimakkuutta voit säätää laajalla skaalalla suoraan applikaatiosta, joten et ole sidottu valmistajan yksittäiseen ja kiinteään esiasetukseen, ominaisuuden saa myös kytkettyä pois päältä.

Palkittua äänenlaatua

Cabasse kaiuttimissa ei ole kyse vain muotoilultaan perinteisistä kaiuttimista poikkeavista “design” kaiuttimista vaan äänenlaadultaan referenssiluokan tuotteista. Cabasse kaiuttimet ovat äänenlaadullaan voittaneet useita “luokkansa paras” ja “vuoden kaiutin” palkintoja, sekä ylistäviä testiraportteja. Paras tapa kuitenkin todeta kaiuttimien suorituskyky ja soveltuvuus omaan käyttöön on ennakkoluulottomasti tulla ja kuunnella kaiuttimet itse. Hyvin yleinen kommentti on “miten noin kompaktista kaiuttimesta voi lähteä tuollainen ääni”. Näillä kaiuttimilla erillisen subwooferin tarve jää monesti tarpeettomaksi, sillä niin ulottuvan ja dynaamisen bassotoiston kykenevät useat mallit tuottamaan.

Cabassen Pearl ja Pearl Akoya kaiuttimet toimivat myös yksistään. Eli voit ostaa vain yhden kaiuttimen ja lähteä liikenteeseen sillä ja lisätä halutessasi toisen myöhemmin. Tämän jälkeen kerrot applikaatiossa vain kumman kaiuttimen haluat toistavan sisääntulevan signaalin sisältämän vasemman -ja oikean kanavan signaalin. Näin saavutat vielä astetta uskottavamman äänikuvan jossa eri instrumentit ja solistit asettuvat äänikuvaan omille paikoilleen aivan uudella tavalla.

Cabasse - äänentoiston innovaatioita jo vuodesta 1950 | Ideaali.fi

Myymälässämme Vantaan Porttipuistossa pääset kuuntelemaan Suomen laajinta Cabasse valikoimaa.

Tästä löydät suorat linkit valikoituihin Cabassen aktiivikaiuttimiin ja järjestelmiin.

Cabasse Pearl Keshi 2.1 järjestelmä

Cabasse Pearl aktiivikaiutin

Cabasse Pearl Akoya

Cabasse Rialto

Kaikki Cabasse mallit

Linkki valmistajan sivuille

Jaa artikkeli


Ideaali