MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle?

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle?

Johtavat Hollywood-studiot ovat hankkineet käyttöönsä MK Sound kaiuttimia niiden poikkeuksellisen selkeän, dynaamisen ja luonnonmukaisen soinnin takia. MK Soundin kaiuttimilla onkin miksattu lukuisia äänimaailmastaan palkittuja menestyselokuvia ja TV-sarjoja. Elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi MK:n kaiuttimilla on miksattu myös lukuisia Grammy palkittuja musiikkialbumeja. MK Sound kaiuttimilla toteutat kotiisi huippuluokan kotiteatteri- ja musiikkijärjestelmät, jotka eivät vie runsaasti tilaa, soivat upeasti ja ovat kohtuuhintaisia. Haluatko kotiisi referenssitason äänentoiston johon johtavat Hollywood studiotkin luottavat – tässä tapauksessa MK Sound on erinomainen valinta järjestelmäsi kaiutinjärjestelmäksi. 

Elokuvatuotannot ovat yksi haastavimmista ympäristöistä kaiuttimia ajateltaessa. Elokuvat, TV-sarjat ja myös nykypäivän pelit sisältävät musiikkia, puhetta, luonnon ääniä, sekä keinotekoisia tehosteita, joiden keskinäiset suhteet luovat elokuviin ja peleihin tarinan kannalta tärkeän latauksen. Parhaillaan satoja miljoonia euroja maksavissa elokuva- ja pelituotannoissa ei ole varaa virheisiin. Samat kaiuttimet, joita useat maailman johtavista musiikki ja elokuvastudioista hyödyntävät jatkuvasti näiden mittavien tuotantojen toteuttamiseen, voit hankkia nyt omaan kotiisi yllättävän kohtuullisin kustannuksin.

Vuosia jatkuneen kuluttaja-asikkaiden kasvavan kysynnän seuraksena MK Sound on julkaissut useista tuotesarjoistaan kotikäyttöön suunnattuja versioita. Näiden mallien suorituskyky vastaa studiomallien suorituskykyä, mutta kaiuttimien ulkonäköä, viimeistelyä ja mittasuhteita on muokattu koteihin paremmin soveltuviksi.

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle? | Ideaali.fi
MK Soundin kotikäyttöön suunnatut kaiuttimet on optimoitu toimimaan sekä lähellä seinää että kiinni seinäpinnoissa. Kompaktien mittojensa ansiosta, etenkin eri mallisarjojen “MP”- mallit sulautuvat tehokkaasti monenlaisiin tiloihin ja sisustuksiin.

Kuule enemmän, kuule tarkemmin – myös pienillä äänenvoimakkuuksilla

Toisin kuin huippuammattilaisten studioissa, kodeissa tilan akustiikka, kaiutin sijoittelu ja käytettävät äänenvoimakkuudet ovat monesti riippuvaisia itse tilan lisäksi mm. muiden perheenjäsenten asettamista rajoitteista ja toiveista. Kaiutinsijoitteluun vaikuttaa suuresti mm. kulkuväylien ja ikkunoiden paikat, ja kuunteluvoimakkuuksiin muiden perheenjäsenien toiveet ja mahdolliset seinänaapurit.

MK Sound kaiuttimet sisältävät useita teknisiä ratkaisuja jotka mahdollistavat korkealaatuisesta äänentoistosta nauttimisen myös pienemmillä äänenvoimakkuuksilla, sekä tiloissa joiden akustiset ominaisuudet eivät vastaa huippuluokan studioita.

Kuunnellessasi tuttuja äänitteitä MK Sound kaiuttimilla ja saatat yllättyä kuinka paljon ennen kuulumattomia pieniä yksityiskohtia tutut äänitteesi sisältävät. Toisin kuin monet kilpailijoiden kaiuttimet joiden toisto ”aukeaa” kunnolla vasta lujempaa soitettaessa, MK Sound kaiuttimet toistavat äänitteiden pieniä yksityiskohtia selkeästi jo matalilla äänenvoimakkuuksilla. Tästä ominaisuudesta on hyötyä mm. televisiota iltaisin katseltaessa, jolloin perheen muut jäsenet saattavat olla jo nukkumassa. Harva myöskään uskoo kuinka lujaa MK Sound kaiuttimet kykenevät soimaan, kompakteista mitoistaan huolimatta.

MK Sound kaiuttimien jakosuotimen ja elementtien toiminta on optimoitu tuottamaan suuri ja vakaa äänikenttä laajalle kuuntelualueelle, jolloin useampi perheenjäsen voi nauttia korkealaatuisesta toistosta samanaikaisesti. Kaiuttimet toimivat myös keskimääräistä paremmin hiukan kaikuisemmissakin tiloissa, joka on seurausta kaiuttimien hallitusta suuntaavuudesta ja johdonmukaisesta taajuuskäyttäytymisestä myös kaiuttimen keskilinjan sivuilla.

Yleisesti ottaen, suosittelemme kuitenkin panostamaan tilan akustiikkaan aina kun se on mahdollista, tästä seuraava parannus järjestelmän äänenlaatuun, kuin myös yleiseen asumisviihtyvyydessä on poikkeuksetta ollut vaivannäön ja taloudellisen panostuksen arvoinen.

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle? | Ideaali.fi
Johtavat Hollywood-studiot luottavat toiminnassaan MK Sound kaiuttimiin. Satojen miljoonien eurojen elokuvatuotantoja, lukuisia musiikkilevyjä, TV-sarjoja, sekä suoria TV-lähetyksiä ja pelien äänimaailmoja miksataan jatkuvasti MK Sound kaiuttimia hyödyntäen. Tältä listalta löytyy mm. lukuisia äänimaailmastaan Oscarilla palkittuja elokuvia, sekä Grammy palkittuja musiikkialbumeita.

Pienet kaiuttimet – suuri ääni

MK Soundin valikoimista et löydä suurikokoisia lattiakaiuttimia. Sen sijaan MK Sound on keskittynyt valmistamaan ja kehittämään kaiutinjärjestelmiä jotka pohjautuvat kompaktien pääkaiuttimien ja erillisen bassokaiuttimen, eli subwooferin hyödyntämiseen yhtenä kokonaisuutena. Kompaktit pääkaiuttimet on helppo sovittaa osaksi sisustusta, eivätkä ne syö suurta pinta-alaa tasoilta tai seinäpinnoilta. Erillinen subwoofer huolehtii matalimpien taajuuksien toistosta, tuoden elokuvien ja muusikin toistoon auktoriteettia johon hyvin suuretkaan lattiakaiuttimet eivät yksinään kykene.

Esimerkiksi MK Soundin edullisin ja pienin kaiutinmalli M50 on vain 25cm korkea ja 13cm leveä. Yhdistettynä korkealaatuiseen subwooferiin, nämäkin kaiuttimet kykenevät tuottamaan runsaati puhdasta äänenpainetta aina matalimmista jyrähdyksistä, korkeimpiin kuultavissa oleviin taajuuksiin saakka.  MK Sound kaiuttimien laatu on vakuuttanut mm. Sony Picturesin jo malliston edullisimmista malleista lähtien, Sony Pictures hyödyntää MK Soundin edullisen M-sarjan pääkaiuttimia mm. Blu-Ray tuotannon masteroinnissa ja laadunvalvonnassa. Kalliimmilla S150 sarjan kaiuttimilla on miksattu mm. lukuisia äänimaailmastaan Oscar palkittuja elokuvia.

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle? | Ideaali.fi
MK Sound kaiutinjärjestelmät perustuvat kompaktien sateliittikaiuttimien ja erillisen matalia taajuuksia toistavan subwooferin käyttöön. Pienet sateliittikaiuttimet vievät vain vähän tilaa kodin pinnoilta, jonka lisäksi ne sulautuvat tehokkaammin tilan muuhun sisustukseen. Laadukas subwoofer toistaa matalimmatkin taajuudet vakuuttavalla auktoriteetilla.

Lehdistön ja ammattilaisten ajatuksia

USA:ssa toimiva Music Mix Mobile on alansa johtavia toimijoita liikkuvien studioiden markkinoilla. Music Mix Mobilen käsialaa ovat mm. viimevuosien Oscar ja Grammy gaalat, lukuisat maailmantähtien livekonserttien TV-lähetykset jne. Music Mix Mobile päivitti juuri jokin aika sitten lippulaiva autonsa laitteiston ja laajojen testien jälkeen kaiuttimiksi valikoituis MK Soundin aktiiviset S-150 sarjan kaiuttimet. Ohessa heidän kommenttinsa MK Soundin kaiuttimista.

 “Haluamme kiittää kaikkia työntekijöitä ja laitetoimittajia jotka olivat mukana toteuttamassa Grammy gaalaa, samalla haluamme erityisesti nostaa esiin MK Soundin. MK Sound kaiuttimien tuottama äänikuva, sointisävy ja läsnäolon tuntu on todella tervetullut lisä Music Mix Mobileen. Emme olisi voineet olla tyytyväisempiä tarkkailuhuoneemme sointiin…” 

 

Emmy palkittu miksaaja Frank Morrone on työskennellyt pitkään Hollywoodin mittavissa elokuva -ja TV-tuotannoissa. Ohessa hänen kokemuksiaan MK Soundin kaiuttimista.

”Tutustuin MK Sound -kaiuttimiin Disneyn studioilla, jossa kaikki lähikenttä miksauspisteet oli varustettu MK Sound S-150 -sarjan kaiuttimin. Omaan projektiimme liittyen saimme Disneyltä vapaat kädet valita mitkä tahansa haluamamme kaiuttimet. Testasimme lukuisia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyimme aina MK Sound -kaiuttimiin”
– Frank Morrone, Emmy palkittu miksaaja.

 

Palkittu äänitysinsinööri Branko Neskov on puhuu MK Sound kaiuttimien kyvystä toistaa pieniä yksityiskohtia – seikka jolla on suuri merkitys uskottavan ja kuulijan vakuuttavasti mukaansa tempaavan äänimaailman muodostumisessa.

”MK Sound kaiuttimien suurin vahvuus on niiden kyky toistaa yksityiskohtia. Kuunnellessamme livetaltiointia muutamien ’isojen brändien’ monitoreilla, kaikki kuulosti ihan hyvältä. Kun sitten vaihdoimme MK kaiuttimiin, pystyimme kuulemaan intron aikana lavalla käydyn keskustelun,  sen kuinka laulaja osui mikrofonitelineeseen ohi kulkiessaan… Kun kuulet nämä kaiuttimet, ymmärrät mitä tarkoitan.”
– Branko Neskov: lukuisia palkintoja voittanut äänitysinsinööri ja miksaaja

 

Emmy ehdokas Mark Hensley on myös vakuuttunut Mk Sound kaiuttimien kyvyistä. Myös hän on huomannut kuinka hienosti MK Soundin kaiuttimet kykenevät poimimaan pienimmätkin äänitteiden yksityiskohdat ja mikä parasta, MK Sound kaiuttimet kykenevät tähän ilman kliinisen kylmää sointisävyä joka voi johtaan nopeasti esiintyvään kuunteluväsymykseen.

”Helposti parhaaalta kuulostavat erottelevat kaiuttimet joita olen käyttänyt.”
– Mark Hensley: äänitysinsinööri ja miksaaja – Emmy ehdokas

 

Kanadalainen Matthew Chan tutustui MK Soundin kaiuttimiin osana projektiaan. Jälleen kerran MK Sound kaiuttimien kyky toistaa pieniä nyansseja sai osakseen vilpitöntä ihailua.

”  Vuokrasimme kaiuttimet 5.1 kokonaisuutena miksaus projektiamme varten. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut sellaista transienttien erottelukykyä, todella loistavat kaiuttimet.”
– Matthew Chan: miksaaja – Canadian Screen Award ehdokas

 

Menestynyt musiikkituottaja, miksaaja ja muusikko Kevin Churko on vakuuttunut MK Sound kaiuttimien laadusta. Hän on miksannut mm. Ozzy Osbournen, Papa Roachin, Modern Sciencen, Five Finger Death Punchin, Disturbedin, In This Momentin, Shania Twainin ja Hellyeahin albumeja. Ohessa hänen kommenttinsa MK:n kaiuttimista.

”MK Sound kaiuttimia ei voi leimata joko rokki tai poppi kaiuttimeksi. Ne ovat yksinkertaisesti vain erittäin hyvältä kuulostavat kaiuttimet.”
– Kevin Churko, Hideout Studio – USA

 

Toinen lukuisilla Grammu palkinnoilla palkittu miksaaja Chris Lord-Alge on myös vakuuttunut MK Sound kaiuttimien kyvyistä. Ohessa hänen ajatuksiaan.

”Olen miksannut näillä kaiuttimilla ainakin 10 000 kappaletta. En ole koskenut kaiuttimiin sen jälkeen kun siirryin tähän tilaan ja sain ensisäädöt kohdalleen. Tämä on meidän näkemyksemme aidosta äänestä.”
Chris Lord-Alge – lukuisia Grammy palkintoja voittanut miksaaja.

 

M&K Sound S150 Review by Home Cinema Choice – M&K Sound USA

MK tuotteet ovat myös poikkeuksettä keränneet mairittelevia lausuntoja kansainvälisten kotiteatteri, hifi ja proav julkaisujen testeissä. Ohessa muutamia otteita.

”Mennään suoraan asiaan. MK Sound S300 sarjan kaiuttimet ovat parhaat monitorikaiuttimet, joita olen tiloissani kuullut.
– Bob Barrett, HomeTheaterReview USA

”Suoraan sanottuna, kyseessä on paras koskaan testaamani sub + sat järjestelmä. Suorituskyky 10/10.”
– AVForums Phil Hinton

”Jos lapseni ei olisi aloittamassa korkeakouluopintojaan tulevana syksynä, niin suunnittelisin jo nykyisen järjestelmäni päivittämistä MK S300 kaiuttimilla.”
– David Vaughn, Sound & Vision USA: MK Sound S300

MK Sound kaiuttimet mahdollistavat maailmanluokan äänentoiston omassa kodissasi. Nyt voit hankkia kotiisi järjestelmän jolla lukuisat menestyselokuvat ja musiikkialbumit on miksattu. Kysy rohkeasti tarjous omasta kokoonpanostasi ja muistathan, että meiltä saat myös kattavat suunnittelu ja asennuspalvelut aina avaimet käteen periaatteeseen saakka.

Tutustu MK Sound kaiutinvalikoimaamme klikkaamalla tästä.


 

Jaa artikkeli


Ideaali