Audiovector R6 Arrete lattiakaiutin

30 750  / pari

Audiovector R6 Arrete on tyylikäs mallisto lippulaiva lattiakaiutin, jonka äänenlaatu ei jätä kylmäksi vaativampaakaan harrastajaa.

Poista

Kuvaus

Audiovector R6 Arrete

Skandinaavista kaiutinosaamista

R6 -mallisarjan kotelot ovat tehty resonoimattomasta (HDF) puumateriaalista, jolla vaimennetaan kotelon sisäiset resonanssit. Kotelon pyöreä muoto vähentää sisäisiä seisovia aaltoja, parantaa kotelon jäykkyyttä, ja toimii akustisesti oikeaoppisesti.
Kaiutinelementit ovat kiinnitetty kaiuttimen etulevyn tukirunkoon joka vaimentaa koteloa entisestään, samoin kuin superjäykkä “selkäranka” kaiuttimen takana.

Audiovector käyttää kaiuttimissaan aitoa puuviilua, perusväreinä on tarjolla pianomusta, pianovalkoinen, Italian Walnut ja African Rosewood.
Näiden perusvärien lisäksi koko mallistoon on tilattavissa myös useita upeita erikoisvärejä (mm. Italian Grey ja Porsche- väri “Kreide”). Lisävärin hinta on 1390€ pr. Kaiuttimet maalataan Kööpenhaminassa superauto-maalaamossa, pianolakatuissa kaiuttimissa on kuusikertainen lakkaus. Kysy lisää upeista erikoisväreistä info@hifimesta.fi – muutama erikoisväri myös nähtävissä Hifimestassa esillä olevissa kaiuttimissa.

Kaiutinelementit ovat Audiovector:in omaa suunnittelua, yhteistyössä tanskalaisen elementtivalmistajan kanssa. Näin elementit saadaan optimoiduiksi jakosuodinkomponenttien kanssa ja lopputulos on täydellinen.
R6 Arreté -mallissa on lisäksi kotelon taakse asennettu 3″ keskialue-elementti jonka avulla kaiuttimen kolmiulotteisuus ja keskialuetoisto paranevat entisestään. Innovaatio on peräisin Audiovector:in järeimmistä, R8- ja R11 Arreté -kaiuttimista.

R6 Arreté:n jakosuodinkomponentit ovat syväjäädytettyjä -238°C lämpötilaan. Jäädytyksellä kuparin molekyylit saadaan uudelleen jäsentyneiksi ja komponenttien johtamiskyky paranee ja komponenttien väliset toleranssit pienenevät. Audiovector käyttää toimenpiteestä nimitystä Natural Crystal Structure (NCS) Tämän toimenpiteen ansiosta sointi tarkentuu ja ääni on yksityiskohtaisempi.

Erittäin laadukkaat, kaiutinterminaalit on nyt asennettu R6 Arretè mallissa hiilikuituvahvisteiseen takapaneeliin, joka tehokkaasti vaimentaa ei toivottuja värinöitä, parantaen sen takana olevan jakosuotimen toimintakykyä. Terminaalit valmistetaan nekin Audiovectorilla Tanskassa ja ovat nyt todella hyvin sormiin sopivat, helposti avattavat ja kiristettävät! Koko R6-sarja on kaksoisjohdotettavissa.

Takapaneelista kaiutinliittimien alta löytyy vielä yksi Audiovectorin ainutlaatuisista ominaisuuksista, maadotusruuvi! Audiovector:in Freedom on uusi ja edistyksellinen maadoitusteknologia. Kaiutinelementtien rungot ja jakosuodinkomponentit maadoitetaan erikseen kotisi sähköjärjestelmän maadoitukseen, erikseen ostettavalla Freedom-kaapelilla.  Tämä vähentää säröä ja värittymiä toistossa. Freedom-konsepti on saatavilla vain Arreté-malleihin. Demo on kuultavissa Hifimestassa.

UUDET DISKANTTIELEMENTIT

R6 Arretè käyttää uutta AMT-diskanttia (Avantgarde- ja Arreté-malleissa) jossa on aikaisempaa mallia vahvempi Neodynium-magneetti, ja erittäin ohut ja kevyt kalvo, erottelukykyisempää toistoa varten, lisäksi diskantti “hengittää” kotelon takaa tulevasta portista. Audiovector on nimennyt sen Soundstage Enhancement Concept-tekniikaksi (SEC) Tällä teknologialla diskanttiin saadaan enemmän syvyyttä ja äänen avaruutta.  Diskantti on kiinnitetty koteloon vaimennetulla 3-piste kiinnityksellä No Energy Storage (NES), joka vaimentaa paremmin diskantin runkoon tulevia resonansseja.Tämän mallin AMT-diskantti on vielä paremmin vaimennettu kuin malliston Avantgarde-mallissa.

Kaikki elementit ovat Tanskassa käsin tehtyjä.

UUDET BASSOELEMENTIT

Kaikki R6-mallit (Signature, Avantgarde, Arreté) ovat päivitetty uusilla bassoelementeillä ja hienolla (ICB) Isobaric Compound Bass -teknologialla. Kotelon sisuksiin kätkeytyy yksi 6.5″ ja pohjaan yksi 8″ elementti, jotka ovat Isobaarisella kotelotekniikalla toteutettu. Tällä järjestelmällä saadaan syvempi, tarkempi ja vaihevirheetön bassotoisto.

Linkki valmistajan tuotesivuille.

Audiovector testiraportteihin voit tutustua täältä. 

 

Audiovector R6 Arrete lattiakaiutin | Ideaali.fi

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Laadukas viimeistely ja useita pintaviimeistelyvaihtoehtoja.

  • Mukaansatempaava ja erotteleva sointi.

  • Napakka ja dynaaminen bassotoisto. Tämän kaiuttimen kanssa et heti kättelyssä kaipaa subwooferia.

  • Kaiuttimen korkea resoluutio paljastaa sitä syöttävän vahvistimen puutteet, joten valitun vahvistimen tulisi olla korkealaatuinen ja tehoiltaan vähintään 50w RMS.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Audiovector

Taajuusalue

23 – 52 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

92 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 450w

Elementit

1 x AMT diskantti, 1 x 6.5" keskiääninen, 1 x 6.5" basso/keskiääninen, 1 x 8" basso

Kaiutin tyyppi

3 1/2-tie

Mitat

1234 x 278 x 431 mm (kork x lev x syv)

Paino

Ei ilmoitettu

Viimeistely

Kiiltomusta, Pähkinä, Kiiltovalkoinen, Erikoisvärit, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta