Cabasse Minorca MC40 -jalustakaiutin

Alk. 899  / pari

Cabasse Minorca MC40 on kohtuu hintainen jalustakaiutin jonka äänenlaatu voisi kuulua huomattavasti kalliimmallekin kaiuttimelle.

Poista

Kuvaus

Cabasse Minorca MC40

Cabasse Minorca MC40, highend-ääntä perushinnalla

Minorca MC40 on kompaktikokoinen jalustamalli, mutta kuitenkin täysverinen kolmitiekaiutin, joka pystyy tuottamaan huomattavan määrän puhdasta ääntä. SCS-tekniikan (Spatially Coherent Source) eli MC40:n tapauksessa BC10-koaksiaalielementin ansiosta kuuloaistille kriittisin keskialue toistuu yhdestä pisteestä. Tulos on suuri, ilmava ja realistinen äänikuva sekä huomattavan laaja kuuntelualue. Duocell-kartioinen bassoelementti yhdistää koaksiaalin hyveisiin bassotoiston, jossa on auktoriteettia, slämmiä ja suun hymyyn vetävää driveä. Tyypillisesti näin vahvasti kuuntelijan tunteisiin vetoavaa soundia on saanut vain lattiamallisista kaiuttimista.

Keskialueen ja korkeat taajuudet toistavat BC10-koaksiaalielementti perustuu samoihin perusratkaisuihin kuin La Sphere -lippulaivankin koaksiaalielementti. Diskantti keskiäänikartion keskellä on pistemäinen säteilylähde ja kokonaisuus toistaa musiikin ilman kuunteluväsymystä tai äänitteeseen kuulumattomia resonansseja. Luonnollisen äänensävyn lisäksi koaksiaalin hyveisiin kuuluu poikkeuksellisen realistinen stereokuva ja erittäin laaja kuuntelualue. Valmistaja sanoo Minorca MC40:n olevan tässä hintaluokassa todella poikkeuksellisen kuuloinen kaiutin ja omien kuuntelukokemuksiemme perusteella siihen on helppo yhtyä.

Minorca MC40:n 17-senttinen bassoelementti on Cabassen suunnittelema ja Cabassen robottien valmistama. Hyvin kevyt, mutta jäykkä ja hienosti vaimennettu Duocell-kartio noudattaa muodoltaan eksponentiaalitorvea ja on paksuudeltaan vaihteleva. Näin saadaan pitkäiskuisen moottorin dynamiikka välitettyä kuuntelijalle. Moottorin suuri voimakerroin tuo ääneen tarkkuutta, iskevyyttä ja auktoriteettia, aidon live-esityksen tunnelman.

Cabassen kaiuttimien kehityksessä hyödynnetään monipuolisia kaiuttomassa huoneessa tehtyjä mittauksia. Mittauksia tehdään kaiuttimen suoralta akselilta ja lisäksi kaikkialta sen ympäriltä, jotta kokonaisäänisäteily osataan ottaa huomioon ja huoneen vaikutus ei pilaa äänenlaatua. 360 astetta kaiuttimen ympäriltä otetut mittaukset auttavat suunnittelemaan kaiuttimen suuntaavuuden tarkoituksenmukaiseksi ja SCS-periaatteen (Satially Coherent Source) mukaiseksi. Jakosuotimessa käytetään jyrkkyyksiä kuudesta 24 desibeliin per oktaavi aina tarpeen mukaan, jotta sekä äänensävy että vaihetoisto saadaan optimaalisesti, huomioidaan kotelon vaikutus ja saadaan varmasti kaikki irti tarkoitukseen suunnitellusta koaksiaalielementistä.

Cabasse Minorca MC40 -jalustakaiutin | Ideaali.fi

Katso lisätietoja valmistajan sivuilta klikkaamalla tästä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • BC13-koaksiaalielementti tarjoaa poikkeuksellisen puhtaan äänensävyn ja realistisen koherentin stereokuvan.

  • Tässä kaiuttimessa budjetti on käytetty äänenlaatuun, ei prameaan viimeistelyyn.
  • Hintaluokassaan todella kovan luokan kaiutin kompaktissa jalustakoossa.

  • Jos kaipaat kehossa tuntuvaa bassotoistoa, niin suosittelemme kaiuttimen pariksi subwooferia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Cabasse

Taajuusalue

65 – 23 000 Hz

Tehonkesto

75 W jatkuvaa, 550 W hetkellistä.

Sisääntulot

Kaiutinliitäntä

Elementit

27 mm diskantti ja 100 mm bassokeskiääninen samankeskeisinä, 170mm basso

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

40 x 23 x 28 cm

Paino

8.5 kg

Viimeistely

Kiiltävä musta, Kiiltävä valkoinen, Musta

Takuu

2 vuotta