Testimenestyjä

Emotiva BasX TA-100 integroituvahvistin

629 

Emotiva BasX TA-100 on rajoitetun budjetin supervahvistin. Elävä soundi ja runsaat nykyaikaiset liitännät. Moninkertainen testimenestys.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Emotiva BasX TA-100

Äänenlaatu, ominaisuudet ja erinomainen hinta-laatusuhde yhdessä paketissa – Emotiva BasX TA-100

Emotiva BasX TA-100 -stereovahvistin täyttää kaikki toiveesi, se vain maksaa lähes epäilyttävän vähän. Ylimäärin maksavat koristeet on karsittu minimiin, mutta silti tämä eläväsointinen vahvistin on matalalinjaisuudessaan uskottavan tyylikäs. TA-100 sisältää kattavan valikoiman sisääntuloja joihin lukeutuu mm. korkealaatuinen levysoitintulo, 2 paria analogisia tuloja RCA liittimin, koaksiaalinen, optinen ja usb digitaalitulot, sekä usb portti johon voit halutessasi kytkeä Emotivan optiona saatavan Bluetooth mokkulan.

BasX TA-100:ssa on erillinen vahvistinaste kuulokkeille ja saat siihen kiinni myös subwooferin sekä isomman päätevahvistimen tai aktiivikaiuttimet. Tehoa on 90 wattia per kanava neljän ohmin kuormaan ja voit hienosäätää soundia basso- ja diskanttisäätimillä.

Erinomainen vahvistin mm. Monitor Audio Monitor 100 kaiuttimien kumppaniksi.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Elävän innostava soundi

  • Levysoitinliitäntä

  • Basso- ja diskanttisäätimet

  • Matalalinjainen, mahtuu ahtaaseenkin hyllyyn

  • Hämmentävän hyvä sisäinen D/A- muunnin

  • Kompaktin kokonsa ansiosta vahvistin mahtuu monien “Ikea” senkkien sisään.

  • Ei sisällä vakiona Bluetooth tai suoratoistopalveluiden tukia. Nämä voidaan kuitenkin lisätä Emotiva Bluetooth mokkulalla (65€) ja SoundStream suoratoistomokkulalla (139€)

  • Ei ole parhaimmillaan räikeäsointisten kaiuttimien kanssa

Lisätiedot

Tuotemerkki

Emotiva

Teho

2 x 90w RMS 4 ohm.

Taajuusalue

20 – 20000Hz (+/- 0.07dB)

Lähdöt

Sub out (RCA), Main out (RCA), Trigger lähtö (3.5mm plug), kaiutintasoiset (naparuuvit)

Mitat

435 x 53 x 317mm

Paino

6.8 kg

Viimeistely

Musta

Takuu

3 vuotta

Emotiva BasX TA-100 integroituvahvistin | Ideaali.fi

Ljud & Bild - Ruotsi

“Mukaansatempaava ja dynaaminen sointi erittäin houkuttelevaan hintaan.”

“Hyvälaatuinen sisäinen D/A- muunnin.”

“Ajoittain eteemme tulee tuotteita jotka tarjoavat yllättävän hyvän äänenlaadun suhteessa hintaansa. Mutta kuinka paljon voimme todellisuudessa odottaa vahvistimelta joka on edullinen ja sisältää myös D/A-muuntimen, radion ja RIAA korjaimen? TA-100 osoittaa, että yllättävän paljon.”

“Pienillä vahvistimilla on usein ongemia hiukankaan suurempien kaiuttimien ohjaamisessa. Tämä rajoite ei kuitenkaan tunnu koskevan Emotivan TA-100:sta. Se kykenee dynaamiseen toistoon jonka voisi kuvitella kuuluvan paljon tehokkaammasta vahvistimesta.”

“TA-100 piirtää intiimin ja läheisen äänikuvan. Äänikuvassa on myös mukavasti syvyysvaikutelmaa, mutta ei siinä määrin, että paljon kalliimmat mallit jäisivät TA-100 varjoon tällä osa-alueella.”

“Diskantti toistuu kirkkaana, mutta ei räikeänä.”

“Vahvistimen 50w teho tulee esiin kun äänenvoimaakkuutta aletaan kasvattamaan lähelle maksimia. Tällöin toistoon alkaa ilmetä kovuutta. Mutta ennen tätä pistettä toisto on miellyttävää ja mukavan soljuvaa.”

“Testataksemme Emotiva TA-100:n sisäisen D/A-muuntimen laatua kytkimme siihen kiinni ulkoisen D/A-muuntimen jonka hinta itsessään on yli tuplat suhteessa TA-100:n hintaan. Eroja oli kuultavissa hiukan parempana resoluutiona korkeilla taajuuksilla ja pikkuisen jäsentyneempänä äänikuvana. Mutta nämä erot olivat pieniä.”

“Emotiva TA-100 toistaa musiikkia samanlaisella energialla ja viehätyksellä kuin monet paljon kalliimmat ja tehokkaammat vahvistimet. Bonuksena sinun ei tarvitse miettiä erillistä D/A-muunninta koska TA-100 sisältää laadultaan erinomaisen muuntimen. Ainut asia jota vielä voisi kaivata olisi sisäinen tuki suoratoistopalveluille, vaikkakin optiona saatava Bluetooth laajennus paikkaa osaltaan tätä …”

Emotiva BasX TA-100 integroituvahvistin | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

“Emotiva BasX TA-100:n selvin äänellinen luonteenpiirre on sen menevyys. TA-100 kuljettaa rytmiä ei ehkä parhaiden tuhansien eurojen highend-vahvistimien tarkkuudella, mutta innolla ja hyväntuulisella mukaansa tempaavuudella. Bassopäässä on tämän hintaluokan koneeksi kiitettävästi kontrollia, mutta oleellisempaa on, ettei kontrolli kurista elävyyttä ja tee äänestä steriilin ilotonta. BasX TA-100 pitää hymyn huulilla niin 20 Fingersin osoittelevalla Short Dick Man -jumputuksella, Herbie Hancockin paksuafroisella Doin’ It -funkilla kuin Queenin Headlong -kaahauksella.”

“Äskeisessä äänenlaatuarvioinnissa Emotiva BasX TA-100 oli kytkettynä hyvin kaunisääniseen Logitech Transporter -highend-verkkosoittimeen. Vaan miten kulkee musiikki kun siirrytään käyttämään TA-100:n omia DA-muuntimia? Kuinka hyvää äänenlaatua on odotettavissa kun ohjelmalähteen kytkee TA-100:n digitaaliliitäntöihin? George Bensonin So What -kappale soimaan ja leuka kopsahtaa lattialle verrattaessa TA-100:n ja highend-soittimen muuntimia.”

“Välillä kuulen ihan pienen täyteläisyyseron Transporterin eduksi, mutta ajoittain se häviää kokonaan. TA-100:n keskialueen kuulaus jää ripauksen Transporterista jälkeen, mutta jälleen ero on hyvin hyvin pieni. Kulkevuus pysyy Emotivan digitaaliliitäntöjä käytettäessä aivan mainiona, siinä suhteessa kallis streameri ei vedä kaulaa oikeastaan ollenkaan. Kolme digitaalituloa mahdollistavat esimerkiksi television, digiboksin tai puhtaan audiolaitteen kytkemisen TA-100:n niin, että niiden äänenlaadusta saadaan todennäköisesti oleellisesti enemmän irti kuin laitteiden omilla DA-muuntimilla.”

“Emotiva BasX TA-100:n kuulokeanto on ehkä vielä DA-muuntimia parempi. TA-100:ssa on kuulokkeita varten oma vahvistinaste ja AKG K-601 -kuulokkeilla kuunneltuna se on ääneltään hyvin kulkeva – tietysti – ja miellyttävän kuulas ja rasittamaton. Koska kuulokevahvistin pystyy tarjoamaan runsaasti virtaa, toimivat myös matalaimpedanssiset kuulokkeet TA-100:n kanssa hyvin.”

“Emotiva BasX TA-100 on absoluuttisella asteikolla mitattuna hyvä-ääninen ja hyvin toimiva stereovahvistin. Vastaavia on toki monella muullakin merkillä, mutta jotakuinkin samaa suorituskykyä tarjoavat kilpailijat maksavat pahimmillaan moninkertaisesti.”