TESTIMENESTYS!

Monitor Audio Bronze 50 jalustakaiutin

450 365  / pari

Monitor Audio Bronze 50 on kompakti ja tyylikäs jalustakaiutin jonka suorituskyky on tuonut sille useita testimenestyksiä.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Bronze 50

Kompakti ja tyylikkäästi viimeistelty super suorittaja – Monitor Audio Bronze 50

Testeissä loistavasti menestynyt Monitor Audio Bronze 50 on kompakti 2-tie jalustakaiutin jossa hyödynnetään kalliimmista mallisarjoista tuttuja C-CAM pohjaisia elementtejä, sekä uudella akustisella suuntaimella varustettua diskanttielementtiä jonka avulla kaiuttimen toistovaste pysyy entistä johdonmukaisempana myös kaiuttimen keskilinjalta sivusta kuunneltaessa. Kompaktista koostaan huolimatta Bronze 50 kykenee yllättävän ulottuvaan ja dynaamiseen bassotoistoon, tämä yhdistettynä puhtaaseen ja tasapainoiseen keski- ja ylä-äänten toistoon tekevät Bronze 50:stä kompaktin ja erinomaisesti toimivan kaiuttimen onpa sitten kyse 2-kanava tai kotiteatterijärjestelmistä. Kaiuttimen takana on myös paikka Monitor Audion 6mm kierteellä varustetulle seinätelineelle.

Tutustu testiraportteihin “tuotearvostelut” välilehden takaa.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Kaiuttimen tärkein ominaisuus on toki sen äänenlaatu, mutta visuaaliset tekijät painavat myös vaakakupissa. Uuden Bronze sarjan viimeistely voisi helposti kuulua hintaluokkaa korkeammille kaiuttimille. Etupaneeli on tyylikkäästi toteutettu ilman näkyviä ruuvinkantoja ja takapaneelin liittimet ovat kunnolliset naparuuvit joihin saat mahtumaan hiukan suuremmallakin poikkipinta-alalla varustetut kaiutinkaapelit. Kaiuttimen värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustava suorituskyky ja viimeistelyn laatu.
  • Neutraali ja erotteleva toisto ilman ilman kuunteluväsymystä aiheuttavaa kylmää sointisävyä.

  • Kokoonsa nähden ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Jos haet rakenteita ravistelevaa bassotoistoa, niin suosittelemme kaiuttimen kylkiäiseksi erillistä subwooferia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

40 – 30 000 Hz – tyypillisesti huoneessa

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

85 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 80w

Elementit

1 x C-CAM diskantti, 1 x 5.25" C-CAM basso/keskiääninen

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

281 x 166 x 268mm (kork x lev x syv)

Paino

5 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

ma_bronze_50_0.jpg|ma_bronze_50.jpeg->first->description

Audiophileman antoi Bronze 50 kaiuttimelle “Deeply Groove” tunnustuksen kiinnittäen erityistä huomiota kaiuttimen erinomaiseen bassotoistoon kaiuttimen pienestä koosta huolimatta. Katso koko testi täältä. 

 

Monitor Audio Bronze 50 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Hifi Journal - Saksa

“375€ hintaan Bronze 50 on erittäin hyvä kaiutin… tyylikäs ja moderni ulkonäkö.. tasapainoinen ja hyvällä resoluutiolla varustettu sointi.”

“Top-Produkt palkinto”

Monitor Audio Bronze 50 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Stereonet - Australia

“..Monitor Audio 50 kuulosti selkeästi kokoistaan suuremmalta kaiuttimelta.”

“Huolimatta Bronze 50:n soinnin tietynlaisesta pehmeydestä ei toisto ollut koskaan mitäänsanomatonta tai mautonta. Itse asiassa siinä oli runsaasti eloisuutta..”

“Hämmästyttävän kyvykäs edullinen kaiutin, toivon vain, että tämä kaiutin olisi ollut markkinoilla niinä aikoina kun olin liikenteessä pienellä budjetilla aloittavana hifi harrastajana.. ”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.