Monitor Audio Cinergy 300 lattiakaiutin

Kysy tarjous

Monitor Audio Cinergy 300 on isoin Cinergy-malli ja toimii myös itsenäisenä highend-tason lattiakaiuttimena ilman subwooferia. THX Ultra -luokitus kertoo erinomaisista äänenpainevaroista.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio Cinergy 300

Highend-kotiteatterin kulmakivi – Monitor Audio Cinergy -kaiutinmallisto

Monitor Audio toi kotiteatterikaiuttimien joukkoon todella kovan luokan ratkaisun. Cinergy-mallisto yhdistää highend-äänenlaadun ja kotiteatterissa tarvittavan dynamiikan ja laajan kuuntelualueen. Loivalla suuntaimella terästetty laskostettu MPD-nauhadiskantti, 2,5-tuumainen C-CAM-keskiäänielementti ja kahdeksantuumainen RDT-bassoelementti tuottavat THX Ultra -hyväksynnän mukaisen määrän puhdasta ääntä. Äänensävy on erottelevan tasapainoinen, mutta rasittamattoman miellyttävä niin suoraan eteen kuin sivuillekin äänenpaineesta riippumatta.

Monitor Audio Cinergy 300 on Cinergy-malliston isoin ja erittäin järeä kaiutin. Laskostetun nauhadiskantin seurana on kaksi 2,5-tuumaista keskiäänielementtiä ja kaksi kahdeksantuumaista bassoelementti. Kaiuttimen koko on 108 x 30 x 25 cm ja massa yli 40 kg kappaleelta joten se ei ole ihan pienimpien kuunteluhuoneiden luonnollinen kaluste. Päinvastoin kuin Cinergy 100 ja Cinergy 200, Cinergy 300 toistaa matalia taajuuksia niin alas, että sitä voi käyttää etenkin musiikinkuuntelussa ilmankin subwooferia. 42 Hz alarajataajuus (-6 dB) riittää suurelle osalle musiikkia, mutta tuota numeroa oleellisempaa on Cinergy 300:n erinomainen bassokontrolli ja matalien taajuuksien toiston nopeus ja ketteryys. Luonnollisesti Cinergy 300 hyötyy sekin huomattavan paljon laadukkaasta subwooferista.

Monitor Audio Cinergy 300 voidaan asentaa seinälle tai lattialle. Lattiasijoitusta varten on saatavana eristysjalka, joka estää kaiutinkotelon viimeisiä vähäisiä värähtelyjäkään johtumasta lattiarakenteisiin ja myös itse kaiutinkoteloa isommalla pinta-alalla parantaa oleellisesti Cinergy 300:n vakautta.

Päinvastoin kuin moni muu merkki, Monitor Audio ei käytä Cinergy-mallistossaan torvia ja kompressiodiskantteja. Tällä saavutetaan tasainen suuntaavuus, avara stereokuva ja laaja kuuntelualue sekä miellyttävä äänensävy. Kaiuttimien mukana tulee tulpat refleksikanaviin. Sulkemalla refleksikanavat voit rauhoittaa yläbassojen tasoa, mikäli huoneakustiikka korostaa tuota taajuusaluetta.

Diskantin ja keskiäänielementin sisältävä moduuli voidaan kääntää 90 astetta, jos kaiutin halutaan kääntää vaaka-asentoon. Tällöin äänenlaatu pysyy moitteettomana myös vaaka-asennuksessa.

Cinergy-malliston kotelot ovat poikkeuksellisen järeät. Ne takaavat erittäin laadukkaille kaiutinelementeille supervakaat työskentelyolosuhteet ja varmistavat, ettei missään synny ei-toivottuja resonansseja. Vaikka Cinergy-kaiuttimien äänenlaatu on parhaiden highend-kaiuttimien tasolla, koteloviimeistelyssä ei ole mitään ylimääräistä blingblingiä, sävy on kotiteatterin musta.

Tiedustele tarvitsemaasi kokonaisuutta ja laskemme sinulle tarjoksen kaiutinpaketista.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Äänensävy on tasapainoisen erotteleva ja kuuntelyväsymystä aiheuttamattoman miellyttävä.

  • Seinustasijoitukseen optimoidut kaiuttimet vievät minimaalisen vähän elintilaa.
  • Todella järeät kotelot tarjoavat erinomaisen vakaan perustan ultralaadukkaille kaiutinelementeille.
  • Ainoa viimeistelyvaihtoehto on kotiteatterin musta.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

42 – 30 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

200 – 1400 W

Elementit

1 x MPD-diskantti, 2 x 2,5" C-CAM-keskiääninen, 2 x 8" RDT-bassoelementti.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1080 x 300 x 254 mm

Paino

40,4 kg

Viimeistely

Musta

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.