Monitor Audio Radius 270 lattiakaiutin

1 155  / pari

Monitor Audio Radius 270 on tyylikäs pilarikaiutin jonka kompaktit ulkomitat mahdollistavat kaiuttimen helpon sijoittamisen. Kaiuttimen äänenlaatu on palkittu useissa julkaisuissa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Radius 270

Pienestä pilarista suuri ääni – Monitor Audio Radius 270

Radius 270 on korkealaatuinen kompakti lattiakaiutin. Kaiuttimessa hyödynnetyt 3:nen sukupolven C-CAM elementit mahdollistavat entistä dynaamisemman, puhtaamman ja ulottuvamman toiston. Onkin hämmästyttävää kuinka näin pienestä kaiuttimesta saadaan niin tasapainoinen, dynaaminen ja kokonaisvaltainen sointi. Useissa tapauksissa Radius 270:n bassotoisto voi olla täysin riittävä sellaisenaan, eikä erillisen subwooferin tukea kaipaa etenkään pienemmissä huonetiloissa.

Teknisiä ratkaisuja äänenlaadun ehdoin.

Monitor Audio Radius 270 hyödyntää useita Monitor Audio kalliimmista kaiutinsarjoista tuttuja teknisiä innovaatioita. Näin kalliimpien mallisarjojen eteen tehdyn kehitystyön tulokset ovat kuultavissa myös edullisemmissa mallisarjoissa. Radius 270 tarjoaakin kokoluokkansa kärkeä olevan soinnin dynamiikan, puhtauden ja ulottuvuuden.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Harva meistä voi vakavalla naamalla väittää, että tuotteet ulkomuodolla ei olisi mitään vaikutusta valintapäätökseen, etenkään tilanteissa joissa päätöstä on tekemässä useampia tahoja. Monitor Audio Radius sarjan kaiuttimien hieno viimeistely ja kompaktit mitat tekevät niiden sisustukseen sovittamisen ainakin astetta helpommaksi kuin joidenkin arkkupakastinta muodoiltaan ja kooltaan muistuttavien kaiutinmallien.

Myös kotiteattereihin.

Radius mallistosta löydät myös kaikki tarvittavat kaiuttimet kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän kasaamiseksi.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hyvin kompakti koko tekee kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

  • Toimii keskivertoa paremmin lähellä rajapintoja – kuten seiniä.

  • Korkealaatuiset elementit ja rakenne.

  • Huippuluokan viimeistely & useita pintaviimeistely vaihtoehtoja.

  • Kokoluokkansa ehdotonta kärkeä edustava toiston ulottuvuus ja dynamiikka.

  • Toimii pienissä ja keskisuurissa tiloissa jopa ilman subwooferia.

  • Melko alhainen herkkyys, joten vahvistimessa tulisi olla tehoa min 50w.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

50 – 35000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

87 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 150w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 2 x 4" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

1025 x 177 x 208 mm (kork x lev x syv)

Paino

9.9 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Radius 270 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Lifewire - USA

“Huomioni kiinnittyi heti Radius 270 muodostamaan erittäin laajaan ja avaraan äänikuvaan..”

“Radius 270:n vahvuus on sen kyky kilpailla fyysisesti paljon suurempien kaiuttimien soinnin kokonaisvaltaisuuden kanssa. Kaiken tämän saat paketissa, joka aiheuttaa todennäköisesti paljon vähemmän negatiivisia kommentteja paremmalta puoliskoltasi.”

“Nämä ovat erinomaisia tuloksia. Mikä tahansa kaiutin jonka mittaustulokset eivät ylitä +/-3dB raja-arvoja on yleisesti ottaen melko hyvin suunniteltu. Radius 270:n mittaustulokset mahtuvat näiden raja-arvojen sisään helposti.”

Monitor Audio Radius 270 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Hifi.nl - Alankomaat

“Kaiuttimesta on hyvin vaikea keksiä mitään todellista kritisoitavaa. Tämän kaiuttimen ainut puute on aivan alimpien bassotaajuuksien puuttuminen — seikka josta kaiutinta on mahdotonta kritisoida. Kaiuttimen bassotoistoa on tarpeen vaatiessa helppo täydentää vaikka jollakin Monitor Audion tarjoamista subwoofereista.”

Monitor Audio Radius 270 lattiakaiutin | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

“Monitor Audio Radius on sarjana miellyttävä rauhantekijä normaalin perhe-elämän vaatimuksiin. Se tuskin pistää ilkeästi sisustusvastaavaa silmään, mutta saa jokaisen kuuntelijan suun kuitenkin hymyyn.”

“Varta vasten rakennettuun kuunteluhuoneeseen tai kotiteatteriin on järkevämpiäkin ratkaisuja. Vaan kun musiikki on osa normaalia elämää tiloissa, joissa tilaa ei ole ylenpalttisesti ylimäärin niin sirolinjainen Monitor Audio Radius 270 on aivan mainio vaihtoehto.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Radius-sarja

Alkuperäisellä Radius-sarjallaan Monitor Audio käytännössä loi käsitteen Life Style/Design-kaiutinsarjoista. Kun muiden valmistajien kaiuttimet olivat suuria suorakaiteen muotoisia laatikoita, Monitor Audio loi sarjan kompakteja ja tyylikkäästi viimeisteltyjä kaiuttimia useilla viimeistelyvaihdoilla.

Nyt Radius-sarja on saavuttanut jo kolmannen sukupolvensa. Uudet mallit tarjoavat entistä ulottuvamman, dynaamisemman ja puhtaamman soinnin, monipuolista käytettävyyttä ja joustavaa asennuttavuutta unohtamatta.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Radius-sarjan kaiuttimien saa usealla eri pintaviimeistelyllä. Vaihtoehdot ovat kiiltomusta, kiiltovalkoinen sekä pähkinäviilu.

Tekniset ratkaisut

Useat Radius sarjan teknisistä ratkaisuista on tuote Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.