Piega Coax 811 lattiakaiuttimet

Alk. 26 900  / pari

Piega Coax 811 on koaksiaaliseen nauhaelementtiin perustuvien mallien Piega-lippulaiva. Todella uskottavaa ja koko tilan haltuun ottavaa nautinnollista äänenlaatua.

Poista

Kuvaus

Piega Coax 811

Mallistonsa lippulaiva – Piega Coax 811

Piega Coax 811 on sveitsiläisvalmistajan lippulaiva koaksiaaliseen nauhaelementtiin perustuvissa kaiuttimissa. Äänenlaadullinen suorituskyky tuo luomillaan elämyksillä kyyneleet silmiisi lempiäänitteilläsi ja parhaiden elokuvien soundtrackeillä. Piega Coax 811 toimii isoissakin huoneissa täyttäen tilan auktoriteetillaan, vaivattoman luonnollisella stereokuvan piirrollaan ja rasittamattomalla erottelukyvyllään.

Coax 811:n sydämenä on iso koaksiaalinen C212+ nauhaelementti, jonka ansiosta keskialue ja korkeat taajuudet säteilevät yhdestä pisteestä. Näin kuuntelualue on hyvin laaja ja tasomainen nauharakenne luo todella ilmavan ja luonnollisen äänikuvan.

Neljästä 220-millisestä UHQD-bassoelementistä kaksi on aktiivimalleja ja kaksi passiivisäteilijöitä. Iso säteilevä pinta-ala kuuluu vaivattomuutena ja uskottavuutena, bassotoisto on erittäin sävykäs ja nopealiikkeinen sekä ulottuu kuuloalueen alarajalle.

Äärettömän kevytrakenteiset liikkuvat osat nauhaelementissä ovat pinta-alaltaan selvästi tyypillistä keskialue-elementtiä suuremmat, jolloin niiden tarvitsee liikkua vähemmän ja kuormitus pysyy pienempänä suurillakin äänenpaineilla. Lisäksi suuntaavuutta saadaan lisää, jolloin ääni kantaa selkeämpänä kauempanakin olevalle kuuntelupisteelle. Dynaaminen, herkkäliikkeinen ja ilmava ovat termit, jotka kuvaavat hyvin Piegan keski- ja korkeat taajuudet toistavaa koaksiaalista nauhaelementtiä.

Kaarevakylkinen alumiinikotelo on ohutseinäisempi ja siten vie vähemmän tilaa bassoilta, mutta oleellisesti jäykempi kuin tyypillinen kenkälaatikon mallinen MDF-kotelo. TIM2 eli Tension Improve Module -rakenteen toinen sukupolvi jäykistää koteloa vielä entisestään ja siten vähentää kotelon soimista, vain kaiutinelementit tuottavat hallitusti ääntä. Kotelon muoto tekee kaiuttimesta myös visuaalisesti viehättävän ja tyylillisesti mahdollisimman ajattoman. Coax 711 LTD -mallia syvempi kotelo tuo lisätilavuutta bassoelementeille ja mahdollistaa vielä enemmän voimaa alimmille taajuuksille.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Ilmava ja avara soundi, joka ei aiheuta kuunteluväsymystä.

  • 22 Hz asti ulottuva hyvin uskottava, napakka ja poikkeuksellisen nopealiikkeinen bassotoisto.

  • Fyysinen koko, tämä suorituskyky ei irtoa ihan pienestä kaiuttimesta.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Piega

Taajuusalue

22 – 50 000 Hz

Tehosuositus

20 – 250 W

Elementit

C212+ koaksiaalinen nauhaelementti, 2x 220 mm UHQD-bassoelementit, 2x 220 mm UHQD-passiivisäteilijät

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1240 x 290 x 420 mm

Paino

63 kg

Viimeistely

Anodisoitu musta, Maalattu valkoinen, Hopea

Takuu

6 vuotta (vaativat tuotteen rekisteröinnin)