Roksan Xerxes 20 Plus

4 620 

Roksan Xerxes on maailmanlaajuisesti yksi tärkeimpiä levysoittimia, se katkaisi 1980-luvulla Linn Sondekin valtakauden. Xerxes 20 Plus on äänellistä kuninkuusluokkaa.

Poista

Kuvaus

Roksan Xerxes 20 Plus

Roksan Xerxes 20 Plus -levysoitin perustuu Roksanin kaikkein kehittyneimpään TMS3-levysoittimeen. Suoraan TMS3:sta ovat päälakerin tungestenkarbidi-kuula, levylautasen alumiiniset sisempi ja uloompi osa, levymatto ja vaimennustassut.

Perusrakenne on kolmeen runkoon jaettu soitin, jolloin kaikki ulkoiset häiriöt saadaan minimoitua erityisen tehokkaasti äänirasialta. Xerxes on erinomainen esimerkki siitä, että viimeisen päälle tehty häiriövaimennus ei tarvitse öljynporauslautalta näyttävää rakennetta.

Koska Xerxes 20 Plus -soittimen vaimennus ei perustu jousiin, sen toiminta ei muutu ajan myötä eli Xerxesiä ei tarvitse olla määräajoin säätämässä ja hieromassa. Se soi yhtä upeasti vuodesta toiseen. Yksityiskohtien viimeisen päälle huomioimista on sekin, että neopreeninen vetohihna on tarkoitukseen työstetty.

Äänellisesti meidän on turha repostella Xerxesiä, sen ovat jo tehneet maailman arvostetuimmat julkaisut joten lue alta heidän kommenttinsa Xerxesin äänestä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Vakaa rakenne, ei vaadin säännöllistä säätämistä

  • Erittäin tehokas ulkoisten häiriöiden vaimennus

  • Toimii hyvin monilla eri äänivarsilla

  • Häkellyttävän hieno äänenlaatu kaikilla musiikkigenreillä

  • Laatu maksaa

Lisätiedot

Tuotemerkki

Roksan

Mitat

450 x 370 x 115mm (lev x syv x kork)

Paino

12 kg

Viimeistely

Musta, Ruusupuu, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

 
Roksan Xerxes 20 Plus | Ideaali.fi

What Hi-Fi? - Englanti

Perusrakenne on moneen kertaan hyväksi todettu ja Xerxes 20 Plus on edelleen kärjessä hurjalla erottelukyvyllään, kevytliikkeisyydellään ja kiitettävällä määrällä lihaa luiden päällä. Xerxes on aina ollut visuaalisesti hillitty levysoitin. Monet kilpailijat houkuttelevat näyttävyydellä ja niiden rinnalla Xerxes ei näytä hurjalta, mutta tutki hieman tarkemmin ja löydät yhden innovatiivisimmista levysoittimista koskaan.

Roksan Xerxes on aina ollut erottelukyvyn kuningas. Se pystyy kaivamaan esille valtavan määrän detaljeja ja organisoimaan ne hämmentävällä tarkkuudella. Kuuntele jotain vauhdilla vyöryvää materiaalia kuten vaikka Nirvanan Nevermind-albumia ja Xerxesillä musiikki viilettää kuin riivattu.

Ajoituksen, dynamiikan ja potkun suhteen tämä soitin kuuluu kaikkein parhaiden joukkoon. Roksan on erityisen notkea lähtemään liikkeelle ja pysähtymään supertäsmällisesti. Äänessä on myös erityistä täyteläisyyttä ja vahva auktoriteetin tuntu, vastaavasti hiljaiset nyanssit kuuluvat poikkeuksellisen täsmällisesti. Xerxes on luokkansa johtaja ja paranee vain kypsyessään.

Roksan Xerxes 20 Plus | Ideaali.fi

Hifi+ - Englanti

Ensimmäinen asia, joka Roksanissa tarttuu sinua kauluksesta on ajoituksen täsmällisyys. Tämä ei tarkoita perustahdin tarkkuutta vaan se painottaa ajoituksellisesti vaativien kohtien luonnetta. Se myös pitää tiukan kurin tempoltaan epämääräisillä 1990-luvun ambient-albumeilla kuten The Orbilla.

Roksanin juttu on aina ollut erottelu, kyky poimia pienetkin detaljit esille. Ja Xerxes kaivaa häkellyttävän määrän yksityiskohtia kuultavaksi. Tämä voi toki olla kaksiteräinen miekka, mutta Roksan pystyy esittämään yksityiskohdat hallittuna kokonaisuutena.

Tämä yksityiskohtien esille tuominen koskettaa kaikkea musiikkiesityksessä. Se tarkoittaa, että Duke Ellingtonin Concert at Newport -albumilla niin bändin koko kuin dynaaminen skaalakin toistuivat täysinä. Soitin kykenee myös hienovaraiseen mikrodynamiikan toistoon, joka helposti jää vaille huomiota kun meno äityy kovaksi.

Lopetukseksi on mielenkiintoinen ajatus. 1980-luvun jurakaudella Linn ehkä voitti taistelun myymällä enemmän hintaluokkansa levysoittimia, mutta Roksan taisi voittaa sodan.

Roksan Xerxes 20 Plus | Ideaali.fi

AV Forums - Englanti

Tämän levysoittimen suorituskyky on ehdottoman määrätietoinen. Se toistaa Leftfield’s Melt -kappaleen tavalla, jossa se poistaa aivan kaiken tunteen mekaanisesta toistosta ja jättää vain musiikin. Sähköbasson riffit toistuvat maanjäristyksellisellä voimalla, mutta myös täydellisellä kontrollilla.

Pian saatuani soittimen toimintakuntoon kuuntelin ensimmäisen White Lies -albumin. Tulos oli niin yksinkertaisen häkellyttävä, että kuuntelin samantien kolme seuraavaakin albumia enkä saanut musiikinkuuntelun aikana juuri mitään tehtyä.

Xerxesillä on kyky avata tiukkaankin pakattua materiaalia ja saada se selkeän hallituksi ilman, että musiikin kokonaistasapaino järkkyy yhtään. Roksan Xerxes kuuluu erittäin suositeltaviin komponentteihin.