Vienna Acoustics Liszt

/ pari

Vienna Acoustics Liszt on huippuluokan lattiakaiutin joka tarjoaa huikaisevan äänen- ja viimeistelynlaadun. Ulottuva bassotoisto ei heti kaipaa tukea erilliseltä subwooferilta.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Vienna Acoustics Liszt

Tekniikka ja käsityö kohtaa – Vienna Acoustics Liszt

Vienna Acoustics tuotteiden inspiraation lähteinä toimivat ihmiset ja paikat. Vienna Acousticsin toimintaa on motivoinut aina tavoite toistaa muusikoiden työ tavalla joka koskettaa kuulijaa pintaa syvemmältä.

Kun tuotteet rakennetaan käsin, kuten Vienna Acousticsin kaiuttimet, niin lopputulos on aina tiimityöskentelyn ja mukana olevien ihmisten panoksen, ammattitaidon ja intohimon summa.

Vienna Acousticsin henkilökuntaa yhdistää intohimoinen suhtautuminen musiikkiin ja sen toistoon. Viennan maailmankuulut konserttisalit ja orkesterit toimivat innoittajina kaiuttimien äänenlaadun ja visuaalisen ilmeen suunnittelutyössä ja toteutuksessa. Listz on kaiken tämän intohimon tuloksena syntynyt Vienna Acoustics -kaiuttimien jalokivi.

Tekninen edelläkävijä

Listz on tekniseltä toteutukseltaan kolmitiekaiutin, joka hyödyntää täysin uutta ja patentoitua versiota Vienna Acousticsin Flat-Spider-Cone -elementistä, joka nähtiin ensikertaa valmistajan Klimt-sarjan kaiuttimissa. Tämä elementti on asennettu erilliseen pyörivään refleksiviritteiseen koteloon, joka lepää kolmella patentoidulla Spider-Cone-bassoelementillä varustetun subwoofer-osan päällä.

Listz-kaiuttimen sydämenä toimii uusi 15cm halkaisijalla varustettu Flat-Spider koaksiaalielementti, joka on useiden vuosien kehitystyön tulos. Tämä referenssiluokan koaksiaalielementti on täysin Vienna Acousticsin suunnittelutyön tulosta. Elementin valmistuksesta vastaa tanskalainen ScanSpeak.

Koaksiaalielementin keskiäänten toistosta vastaava pinta on täysin tasainen – toisin kuin valtaosan kilpailijoiden elementeistä jotka ovat kartion muotoisia. Elementin materiaalina toimii Viennan patentoima X3P-polymeeri jota on vahvistettu lasikuidulla, elementin jäykkyyttä on entisestään lisätty kahdellatoista 16mm mittaisella tuki”rimalla.”

Tämän patentoidun rakenteen tuloksena ei ole ainoastaan ainutlaatuisen jäykkä elementti, vaan myös erittäin kevyt massa, joka johtaa erittäin nopeaan transienttitoistoon ja huippuluokan resoluutioon.

Elementin kontrollista vastaa suuri neodymium magneetti ,joka kiertää kookasta 50-millistä puhekelaa. Elementin keskiössä, täysin aikakoherentissa paikassa, sijaitsee Vienna Acousticsin suunnittelema silkkikalottidiskantti. Pelkästään tämän diskantin kehitystyö kesti noin kaksi vuotta.

Tämä uniikki koaksiaalielementti on asennettu omaan refleksiviritteiseen koteloonsa, joka on akustisesti erotettu sen alapuolisesta subwooferkotelosta alumiinisella kiekolla. Tämä kiekko mahdollistaa myös yläkotelon suuntaamisen.

Subwooferkotelo

Vapaasti suunnattavan yläkotelon alla sijaitsee subwooferkotelo joka sisältää kolme seitsemäntuumaista Spider Cone -bassoelementtiä, joiden kartiomateriaalina toimii Vienna Acousticsin vahvistettu X3P-polymeeri. Subwooferkotelo sisältää seitsemän sisäistä tuentaa, jotka jakavat kotelon kahteen eri litratilavuudella varustettuun kammioon. Kumpainenkin kotelo on refleksiviritetty omalla uniikilla viritystaajuudella. Kaksi alempaa elementtiä toistavat alimmat bassotaajuudet ja ylempi bassoelementti huolehtii koaksiaalielementin sovituksesta bassoelementteihin. Tämä rakenne johtaa hyvin ulottuvaan, voimakkaaseen, nopeaan ja erottelevaan bassotoistoon.

Kuten kaikki Vienna-kaiuttimet myös Listz on tinkimättömästi käsityönä valmistettu Euroopassa vain parhaita komponentteja ja materiaaleja käyttäen. Jokaisen valmistuvan kaiuttimen taajuusvaste mitataan ja tulosten tulee olla 0,3 desibelin sisällä alkuperäisen referenssiparin mittaustuloksista.

Viimeistely

Pintaviimeistelynä on tarjolla neljä korkealaatuista vaihtoehtoa: kirsikka, ruusupuu, pianomusta ja pianovalkoinen.

Listz ei ole halpa tai edes edullinen kaiutin, mutta korkean hintansa vastapainoksi se tarjoaa soinnillisen elämyksen joka ei jätä kylmäksi kriittisintäkään musiikin ystävää. Lisäksi korkealaatuinen kaiutin soi korkealaatuisesti vielä vuosikymmenienkin päästä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Upeasti viimeistelty kaiutin vetää viimeistelyllään vertoja hienoimmille italialaisille kalusteille.

  • Musikaalinen ja rasittamaton toisto, josta ei puutu läsnäolontuntua.

  • Räjähtävä soinnin dynamiikka ja auktoriteetti.

  • Visuaalisesti kookas ja näyttävä.

  • Maksaa suorituskyvystään huolimatta vain pienen henkilöauton verran.

  • Maksaa pienen henkilöauton verran.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Vienna Acoustics

Taajuusalue

28 – 25 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

91 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 400 W

Elementit

1.2"-tekstiilikalottidiskantti, 6" Flat Spider Cone -keskiääni ja 3kpl 7" X3P Spider Cone -basso

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

295 x 1210 x 435 mm (L x K x S), mitat sisältävät pohjalevyn

Paino

88 kg / pari

Viimeistely

Kiiltomusta, Kiiltovalkoinen, Kirsikka, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

Vienna Acoustics Liszt | Ideaali.fi

The Absolute Sound - USA

“Liszt-kaiuttimien kautta musiikin sielu pääsee virtaamaan. Ne vetävät sinut musiikkiin niin kokonaisvaltaisesti, että äänentoiston elektroninen luonne eliminoituu ja sen sijaan sinut vedetään osaksi emotionaalista hetkeä…”

“Kaikesta kontrollistaan ja tiukasta otteestaan huolimatta Liszt ei kurista musiikkia hengiltä kuten eräät kaiuttimet.”

“Tätä kaiutinta voi tuskin kutsua budjettiluokan tuotteeksi, mutta kokonaisuutena hintalaatusuhteeltaan Liszt ansaitsee paikkansa todellisten tähtien joukossa. Huoliteltu ja erotteleva kaiutin, joka yhdistettynä korkealaatuiseen elektroniikkaan kykenee tuottamaan sensaatiomaisen hyvää ääntä.”

Lue testi

Vienna Acoustics Liszt | Ideaali.fi

Ljud & Bild - Ruotsi

“Fantastisen elävä ääni ja massiivinen dynamiikantoistokyky.

“Nämä kaiuttimet pitäisi varustaa varoituksella. Ne kykenevät sen kaltaiseen dynamiikkaan, että ellet ole varovainen, voit löytää itsesi haukkomassa henkeäsi…”

“Musiikki ei koskaan kuulosta tylsältä. Nämä kykenevät toistamaan matalat taajuudet niin dynaamisesti, että se tekee jo fyysisesti kipeää, mutta samanaikaisesti sointi leikittelee korvakäytävissäsi puhtain sointisävyin osana valtavaa ja jäsentynyttä äänikuvaa.”

“Liszt:in sointia on ilo kuunnella onpa kuuntelemasi musiikki mitä tahansa.”

“Äänenlaatu 5/5 pistettä.”

Lue testi

Vienna Acoustics Liszt | Ideaali.fi

Vienna Acoustics

Itävalta

Vienna Acoustics sai alkunsa Itävallassa 1989 jolloin Viennassa asuva Peter Gansterer perusti yrityksen pitkäaikaisen harrastuksen innoittamana. Viennassa sijaitsee eräät maailman kuuluisimmista konserttitaloista joiden penkkejä Peter on kuluttanut jo nuoruus vuosinaan. Näissä konserttisaleissa kuullut esitykset ovat sittemmin toimineet Vienna Acousticsin suunnittelutiimin innoittajina. Konserteissa kuultu soinnin auktoriteetti ja kokonaisvaltaisuus sai Peterin aloittamaan kaiuttimien suunnittelun joiden tavoitteeksi asetettiin konserteissa koetun elämyksen toistaminen kotiolosuhteissa.

Toisin kuin monet muut valmistajat jotka ovat siirtäneet tuotantonsa Euroopan ulkopuolelle Vienna Acoustics valmistaa edelleen kaikki tuotteensa Itävallassa, ainoastaan upeasti viimeistellyt kotelot tulevat Itävallan kokoonpanolinjalle italialaiselta luksus luokan huonekaluvalmistajalta.

Vienna Acoustics tuotteiden suunnittelun pohjana käytetään niin mittauksia kuin kuuntelukokeita, mutta kaiuttimien lopullinen toisto perustuu aina kuuntelukokeille ja niissä hyviksi koetuille ratkaisuille. Vienna Acousticsin sointia kuvaavat hyvin sanat rikas, täyteläinen, läsnä oleva, miellyttävä ja musiikille uskollinen.

Vienna Acousticsin toiminnassa avain asemassa on tunne – nöyryydestä muusikkojen työtä ja sen autenttista toistamista kohtaan ja ylpeydestä tuotteiden tinkimättömästä teknisestä toteutuksesta ja viimeistelystä.

Kokonaisuutena Vienna Acousticsin tuotteiden voidaan sanoa olevan soivia taideteoksia jotka tarjoavat miellyttäviä hetkiä musiikin parissa vuosikymmeniksi eteenpäin.