NYT SAATAVILLA

Emotiva RMC-1 AV-esivahvistin

8 100 

Emotiva RMC-1 on 16-kanavainen DIRAC huonekorjaimella varustettu referenssiluokan AV-esivahvistin premium luokan kotiteatterin sydämeksi.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Emotiva RMC-1

Referenssiluokan kotiteattereihin – Emotiva RMC-1

Emotivan 16-kanavainen kotiteatteri etuvahvistin RMC-1 on malliston lippulaivamla. Se tarjoilee premium-luokan äänenlaadun niin kotiteatteri kuin 2-kanava käyttöön. Täysin balansoitu rakenne, kanavakohtaiset diskriitit D/A muuntimet, tehokas prosessorialusta ja DIRAC huonekorjain tekevät tästä esivahvistimesta referenssiluokan kotiteatterin hermokeskuksen. Tässä mallissa on myös paikat tulevaisuuden laajennuksille joilla prosessorin kanavamäärää ja toiminnallisuuksia voidaan lisätä erikseen julkaistujen moduulien avulla.

RMC-1 tukee Dolby Atmos ja DTS-X ääniformaatteja, sekä 4K HDR ja Dolby Vision kuvaformaatteja. RMC-1:n tehokas prosessorialusta mahdollistaa myös uusien ääniformaatti tukien lanseerauksen erillisillä firmware päivityksillä.

2-kanavaisen musiikin ystäviä on huomioitu mm. “Reference stereo” tilalla joka ohittaa kaikki digitaaliset prosessoinnit esivahvistimen sisällä. Näin signaalitie pidetään mahdollisimman lyhyenä, eikä sisääntulevaa signaalia käsitellä digitaalisesti missään vaiheessa.

DIRAC huonekorjain auttaa taas järjestelmän sovittamisessa erilaisiin akustisiin ympäristöihin. Huomautamme kuitenkin, että tilan akustisesta optimoimisesta on aina hyötyä käytetäänpä sitten erillisiä huonekorjaimia tai ei.

Kokonaisuutena Emotiva RMC-1 tarjoaa jäätävän hienon äänenlaadun niin 2-kanava kuin kotiteatteri käytössä.

Emotiva RMC-1 AV-esivahvistin | Ideaali.fi

16-kanavaa, prosessointi aina 9.1.6 kokoonpanoihin saakka, Dolby Atmos, DTS-X..

Lippulaiva RMC-1 on Emotivan lippulaiva malli. RMC-1 kykenee käsittelemään 16 diskriittiä kanavaa. Kaikki kanavat ovat täysin balansoituja ja jokaisella kanavalla on oma mono konfiguraatiossa toimiva AKM4490 D/A-muuntimensa. Näin saavutetaan paras mahdollinen kanavaerotus ja äänenlaatu. RMC-1 sisältää myös paikat myöhemmin julkaistaville laajennus moduleille. Näiden avulla RMC-1:n ominaisuuksia voidaan laajentaa entisestään.

Esivahvistimen toimintoja ohjaa Emotivan oma Linux pohjainen käyttöjärjestelmä. Sharcin 450MHz:n tupla-ytimiset DSP:t huolehtivat laskentatehosta – tulevaisuuden firmware päivityksillä Emotiva RMC-1 pysyy ajanmukaisena vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Tulot ja lähdöt

Balansoitujen lähtöjen lisäksi takapaneelista löytyy lajitelma digitaalisia sisääntuloja niin optisena kuin koaksiaalisena, sekä AES / EBU formaatissa. Näiden lisäksi löytyy myös asynkroninen USB-B tulo joka kykenee käsittelemään myös korkean resoluution DSD tiedostoja, mikäli haluat kytkeä tietokoneesi prosessoriin USB portin kautta. Etupaneelista löytyy 3.5mm kuulokelähtö, sekä 3.5mm stereo sisääntulo ja USB. Jos sinulla on useita triggerillä liipaistavia päätevahvistimia tms. niin takapaneelista löytyy neljä trigger lähtöä.

Maailmanluokan huonekorjain

Emotiva RMC-1 sisältää yhden markkinoiden parhaista huonekorjaimista – DIRAC. Emotivan mukana toimitetaan korkealaatuinen mikrofoni mittausten suorittamiseksi. Lisää DIRAC Live kalibroinnista voit lukea täältä.

DIRAC ei ainoastaan pyri tasoittamaan huoneakustiikan puutteista johtuvia taajuusvasteen vääristymiä vaan se myös muokkaa järjestelmän impulssi vastetta. DIRAC kuten ei mikään muukaan kalibrointijärjestelmä voi vaikuttaa järjestelmän jälkikaiunta-aikoihin. Eli kylpyhuoneen tai heikosti akustoidun tilan kaikua ei DIRAC kykene eliminoimaan. Lisäksi mitä pienemmillä signaalin muokkauksilla DIRAC (ja mikä tahansa muu huonekorjain) selviää, sen paremmalta lopputulos yleisesti kuulostaa, tästä syystä huoneen akustinen optimointi on aina suositeltavaa tilanteen niin salliessa.

Mikäli haluat tehdä säädöt itse käsin, voit hyödyntää vahvistimen sisältämää parametristä EQ:ta. Jokaiselle kanavalle on oma 11-alueinen EQ. Voit myös tuoda EQ filttereitä RMC-1L:ään esim. Room EQ Wizard ohjelmasta.

HDMI

Emotiva RMC-1L sisältää tuen HDMI 2.0b ja HDCP 2.2:lle. Näin ollen se kykenee käsittelemään signaaleja 18Gb / 4K / 60Hz / 12bit /4:4:4 saakka. HDR ja Dolby Vision tuet kuuluvat myös asiaan. Emotivan HDMI lauta pohjautuu Panasonicin piirisarjoille.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Laaja tuki uusimmille kuva- ja ääniformaateille.

  • 16-kanavainen prosessointi aina Dolby Atmos 9.1.6 formaattiin saakka.

  • Täysin balansoitu rakenne ja DIRAC huonekorjain.
  • Jäätävän hyvä äänenlaatu.
  • Modulaarinen, takapaneelissa on laajennuspaikat erillisinä moduleina lisättäville ominaisuus laajennuksille.
  • Kaukosäädin ei ole taustavalaistu.

Lisätiedot

Mitat

435 x 195 x 395 mm

Paino

19kg

Viimeistely

Musta

Takuu

2 vuotta