TESTIMENESTYS!

Monitor Audio Bronze 500 lattiakaiutin

1 300  / pari

Audio lehden luokkansa parhaaksi valitsema Monitor Audio Bronze 500 täyttää hiukan suuremmatkin tilat dynaamisella ja menevällä soundilla joka toimii niin musiikilla kuin elokuvilla.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Bronze 500

Auktoriteettia ja voimaa hiukan suuremmankin tilan tarpeisiin – Monitor Audio Bronze 500

Saksalaisen Audio julkaisun luokkansa parhaaksi nimeämä Monitor Audio 500 on kookas ja näyttävä 2 1/2-tie lattiakaiutin jossa hyödynnetään kalliimmista mallisarjoista tuttuja C-CAM pohjaisia elementtejä, sekä uudella akustisella suuntaimella varustettua diskanttielementtiä, jonka avulla kaiuttimen toistovaste pysyy entistä johdonmukaisempana myös kaiuttimen keskilinjalta sivusta kuunneltaessa. Kahden 8″ C-CAM basso/keskiäänielementtinsä avustuksella Bronze 500 kykenee tuottamaan bassotoiston joka saa monissa tilanteissa hymyn leviämään kasvoille. Bassotoisto on dynaaminen ja ulottuva ja siinä on hyvin voimaa myös kotiteatterikäyttöä silmällä pitäen. Tämä yhdistettynä puhtaaseen ja tasapainoiseen keski- ja ylä-äänten toistoon tekevät Bronze 500:sta kaiuttimen jota on hauska kuunnella monenlaisella materiaalilla, onpa sitten kyse musiikista tai elokuvien tehosteista.

Jos haluat tutustua tuotearvosteluihin klikkaa “tuotearvostelut” välilehteä.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Kaiuttimen tärkein ominaisuus on toki sen äänenlaatu, mutta visuaaliset tekijät painavat myös vaakakupissa. Uuden Bronze sarjan viimeistely voisi helposti kuulua hintaluokkaa korkeammille kaiuttimille. Etupaneeli on tyylikkäästi toteutettu ilman näkyviä ruuvinkantoja ja takapaneelin liittimet ovat kunnolliset naparuuvit joihin saat mahtumaan hiukan suuremmallakin poikkipinta-alalla varustetut kaiutinkaapelit. Kaiuttimen värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustava suorituskyky ja viimeistelyn laatu. Saksassa valittu mm. “luokkansa parhaaksi”.
  • Neutraali ja erotteleva toisto ilman ilman kuunteluväsymystä aiheuttavaa kylmää sointisävyä.

  • Kokoonsa nähden ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Vaikka viimeistely onkin tyylikäs, se ei ole aitoa puuviilua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

32 – 30 000 Hz – tyypillisesti huoneessa

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 200w

Elementit

1 x C-CAM diskantti, 2 x 8" C-CAM basso/keskiääninen

Kaiutin tyyppi

2 1/2-tie

Mitat

951 x 231 x 325mm (kork x lev x syv)

Paino

18 kg

Viimeistely

Urban grey, Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Bronze 500 lattiakaiutin | Ideaali.fi

7 Review testasi Bronze sarjan suurimman kaiutinmallin ja antoi sille arvosanaksi täydet 10 pistettä. Kehuja sai kaiuttimen suorituskyky ja pientä varautuneisuutta oli testaajalla siitä kuinka kyseinen kaiutin mahdollisesti sopii erilaisiin sisustuksiin melko dominoivan ulkomuotonsa johdosta. Voit lukea koko testin täältä.

Monitor Audio Bronze 500 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Hifi.nl - Alankomaat

“Erinomainen suorituskyky tämän hintaluokan kaiuttimeksi..”

“Vaikka Bronze mallisto onkin Monitor Audion edullisempia kaiutinsarjoja, niin monet valmistajan kalliimpia Silver ja Gold sarjoja kuvaavista hyveistä ovat läsnä..”

 

Monitor Audio Bronze 500 lattiakaiutin | Ideaali.fi

AudioTest - Saksa

“Erinomainen hinta-laatusuhde, 10/10 pistettä.”

“Huomautettavaa: ei mitään”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.