Monitor Audio C2L-T2X uppokaiutin

500  / kpl

Tupladiskanttinen Monitor Audio C2L-T2X toimii jykevänä yhden pisteen stereokaiuttimena tai surroundjärjestelmässä bipoli/dipoli (valittavissa) -kaiuttimena.

Hi-FI Rahoitus

Mikäli maksat ostoksen 30-60 päivän sisällä, ei sinulle muodostu ylimääräisiä kuluja.

Osamaksuhinta: 47,27  / kk (12 kk)

Kokonaishinta: 567,20 

Lue lisää HiFi rahoituksesta tästä.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio C2L-T2X

Laadukas ja jykevä uppokaiutin – Monitor Audio C2L-T2X

Monitor Audio C2M on laadukas Tier 2 -luokan upotettava kaksitiemalli kattoon 248 mm asennusreiällä ja 99mm upotussyvyydellä. T2X-mallissa on tuplapuhekelainen bassoelementti ja kaksi diskanttia, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää surroundkaiutinjärjestelmässä normaalia laajempaa äänikenttää luovana joko bipolina (diskanttielementit samassa vaiheessa) tai dipolina (diskanttielementit vastakkaisessa vaiheessa). Kolmas vaihtoehto on käyttää kaiutinta yhtenä stereokaiuttimena kun tilaa on vähän, C2M-T2X:ssä on liitännät kahdelta vahvistinkanavalta tuleville signaaleille.

Monitor Audio Creator -malliston kaikissa kaiuttimissa on uusiksi suunniteltu Tri-Grip II -kiinnikejärjestelmä ja Quik-Link-magneettikiinnitys kaiutinkaapelille.

Tri-Grip II kiinnitysjalka on huomattavasti edellisen sukupolven kiinnikkeitä vahvempi ja luotettavampi. Sen ansiosta sekä kaiuttimen asennus että myös irroitus onnistuvat erittäin sujuvasti.

Quik-Link-ratkaisu on erillinen kiinnityspala, johon kaiutinkaapelit kiinnitetään ja tuo kiinnityspala napsahtaa magneetin avulla kaiuttimen runkoon oikealle paikalleen kiinni. Näin seinä- ja etenkin kattokaiutinasennuksissa asentajalta eivät lopu kädet kesken. Aiemmin piti yhtä aikaa miettiä kaapelin kiinnitystä, kaiuttimen pitämistä ilmassa ja työkaluja – Quik-Link tekee kaapeliasennuksesta oleellisesti sujuvampaa ja turvallisempaa kun kaapelit pitävä liitin vain naksahtaa kaiuttimeen kiinni.

Kaiuttimien mukana tulevat maskit voidaan maalata haluttuun sävyyn, jolloin äänentoisto naamioituu ympäristöönsä maksimaalisen tehokkaasti.

Creator-mallisto jakaantuu kolmeen laatuluokkaan…

Jo Tier 1 on äänenlaadullisesti hyvä ja se perustuu C-CAM-bassokeskiääniseen ja äänensävyä sivusuuntiin tasaavalla suuntaimella varustettuun korkeat äänet toistavaan kullanväriseen C-CAM-diskanttiin.

Tier 2 tuo parannusta äänensävyn puhtauteen ja äänensävynsäädöt, joilla kaiutin saadaan soimaan halutulla tavalla. Sointisävyä voi muokata sijoituspaikan tuomien muutosen tasapainottamiseksi tai oman maun mukaiseksi. Bassokeskiäänielementti ovat Tier 1:ä kehittyneempi C-CAM RST II (sama kuin valmistajan Silver-mallistossa), diskantti kullansävyisellä kalotilla oleva C-CAM ja Tier 1:ä hienostuneemmalla suuntaimella. Bassoelementit ovat optimaalisen kevyitä ja jäykkiä RST II -malleja. Lisäksi diskantin ja keskiäänen sisältävää moduulia voi kääntää.

Tier 3 on äänenlaadullisesti vaativaankin makuun riittävä ja vielä oleellisesti kehittyneempi kuin Tier 2 -kaiutinmallit, äänensävynsäädöt varmistavat halutun sointitasapainon. Käytettävät bassoelementit ovat RDT III -mallisia kuten valmistajan Platinum-kaiutinmallistossa, diskantit MPD II -malleja laskostetulla nauhalla ja tietyissä malleissa käytetään toisen sukupolven IDC-koaksiaalielementtejä. Keskiäänielementti ja diskantti ovat käännettävissä.

Lisäksi malleja on kolmessa kokoluokassa: small eli pieni, medium eli keskikokoinen ja large eli suuri. Tyyppimerkinnän ensimmäinen kirjain kertoo, onko kyseessä W-Wall eli seinämalli vai C-Ceiling eli kattomalli. Toinen kertoo laatuluokan Tier 1-3 ja kolmas kokoluokan S, M tai L. Tämän perusasiat kertovan nimen jälkeen voi tulla lisämääre kuten CP eli Controlled Performance (takakotelo, kaiutin toimii aina samalla tavalla riippumatta asennuspinnasta) tai T2X eli kaksidiskanttinen stereomalli yhtenä kaiuttimena.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hyvä äänenlaatu.

  • Äänensävynsäädöt auttavat halutun soundin luomiseen.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu — optiona myös neliönmuotoinen etuverkko.

  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

30 – 25 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 240 W

Elementit

2 x 32 mm diskantti, 1 x 229 mm basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Asennusaukon halkaisija

248 mm

Asennussyvyys

99 mm

Mitat

Halkaisija 278 mm

Paino

2,5 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.