Akustiikkalevyjen helppo kiinnitys

Sonitus Acoustics

Akustiikkalevyjen helppo kiinnitys

Tämä akustiikkalevyjen kiinnitystapa sopii kaikille vaahtomuovipohjaisille vaimennuslevyille eikä maksa juuri mitään. Esimerkissä asensimme kauniit Sonitus Acoustics -valmistajan Decosorber Natur -vaimentimet Ideaalin showroomiin.

Sonitus Acoustics tarjoaa helppoa ja helposti säädettävää magneettikiinnitystä akustiikkalevyilleen, mutta seinäkiinnitykseen on olemassa myös superhalpa ja silti varsin toimiva tee se itse -tapa. Kaksi pientä kiinnitysreikää per akustiikkalevy on myös helpot paikata seinästä, jos levyt joskus siirretään muualle.

Sonitus Acoustics

Ensimmäinen vaihe on se, että akustiikkalevyyn tehdään terävällä veitsellä kapeat vaakaviillot lähelle ylänurkkia. Minulla viillon keskipisteen etäisyys oli 5 cm levyn sivusta ja 4cm levyn yläreunasta. Käytin katkoteräveistä, mutta todennäköisesti esimerkiksi fileerausveitsi toimii vielä paremmin, jos saat sitä keittiöstä lainata.

Sonitus Acoustics

Toinen vaihe on laittaa seinälle ruuvit viiltoja vastaaviin paikkoihin, jotta saat levyt oikealle kohdalle. Ruuvi saa törröttää seinästä kaksi kolmasosaakin akustiikkalevyn paksuudesta eli esimerksi näiden 80 mm paksujen Decosorber Natur -levyjen kanssa 50 – 60 mm. Tähän lisätään noin 30 mm, jonka verran ruuvia kierretään seinään. Sopiva ruuvin pituus 80 mm paksun akustiikkalevyn kanssa siis 60 mm akustiikkalevyyn + 30 mm seinään eli yhteensä 90 mm.

Sonitus Acoustics

Levyt asennetaan suoraan ruuveihin avaamalla vähän viiltoja sormilla. Ilman viiltoja ruuvi joko ei uppaisi akustiikalevyyn tai saattaisi ruhjoa tiensä kohtaan, joka ei ole tarkasti oikea ja tuloksena levy ei olisi tarkasti oikealla paikallaan. Yhden levyn kanssa sentinkään heitto ei ole vaarallista, mutta kun levyjä käyttää useita tehdäkseen tehokkaasti huoneen jälkikaiuntaan purevan vaimentimen, näyttävät levyt suorassa linjassa kauniimmalta.

Jos tarvitset neuvoja akustiikkasuunnitteluun, ota rohkeasti yhteyttä: https://ideaali.fi/yhteydenotto/

Jaa artikkeli


Ideaali