fbpx

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle?

MK Sound: Riittävät hyvät johtaville Hollywood-studioille – riittävän hyvät sinulle?

Lukuisat Hollywood-studiot käyttävät MK Sound kaiuttimia, niiden poikkeuksellisen selkeän, dynaamisen ja luonnonmukaisen soinnin takia. MK Sound kaiuttimilla toteutat kotiisi huippuluokan kotiteatteri- ja musiikkijärjestelmät, jotka eivät vie runsaasti tilaa, soivat upeasti ja ovat kohtuuhintaisia. Jos haluat kokea elokuvien ja TV-sarjojen ääniraidat mahdollisimman autenttisesti, ohjaajan tarkoittamalla tavalla, teet itsellesi kathunpalveluksen jos et tutustu MK Sound tuotteisiin.

Elokuvatuotannot ovat yksi haastavimmista ympäristöistä kaiuttimia ajateltaessa. Elokuvat ja TV-sarjat sisältävät musiikkia, puhetta, luonnon ääniä, sekä keinotekoisia tehosteita, joiden keskinäiset suhteet luovat elokuviin ja TV-sarjoihin tarinan kannalta tärkeän latauksen. Parhaillaan satoja miljoonia euroja maksavissa elokuvatuotannoissa ei ole varaa virheisiin. Samat kaiuttimet, joita useat Hollywood-studiot ovat hankkineet näiden valtavien tuotantojen toteuttamiseen, voit hankkia nyt omaan järjestelmääsi yllättävän kohtuullisin kustannuksin.

Satojen elokuva- ja musiikkistudioiden lisäksi, MK Sound kaiuttimet ovat viime vuosina löytäneet tiensä kasvavissa määrin yhä useampiin koteihin. Tämän trendin seuraksena MK Sound on julkaissut useista tuotesarjoistaan kotikäyttöön suunnattuja versioita. Näiden mallien suorituskyky vastaa studiomallien suorituskykyä, mutta kaiuttimien ulkonäköä, viimeistelyä ja mittasuhteita on muokattu koteihin paremmin soveltuviksi.

MK Soundin kotikäyttöön suunnatut kaiuttimet on optimoitu toimimaan sekä lähellä seinää että kiinni seinäpinnoissa. Kompaktien mittojensa ansiosta, etenkin eri mallisarjojen “MP”- mallit sulautuvat tehokkaasti monenlaisiin tiloihin ja sisustuksiin.

Kuule enemmän, kuule tarkemmin – myös pienillä äänenvoimakkuuksilla

Toisin kuin huippuammattilaisten studioissa, kodeissa tilan akustiikka, kaiutin sijoittelu ja käytettävät äänenvoimakkuudet ovat monesti riippuvaisia itse asunnon, sekä muiden perheenjäsenten asettamista rajoitteista ja toiveista. Kaiutinsijoitteluun vaikuttaa suuresti mm. kulkuväylien ja ikkunoiden paikat, ja kuunteluvoimakkuuksiin muiden perheenjäsenien toiveet ja mahdolliset seinänaapurit.

MK Sound kaiuttimet sisältävät useita teknisiä ratkaisuja jotka auttavat sinua nauttimaan korkealaatuisesta äänentoistosta myös pienemmillä äänenvoimakkuuksilla, sekä tiloissa joiden akustiset ominaisuudet eivät vastaa huippuluokan studioita.

Siirtyessäsi käyttämään MK Sound kaiuttimia, saatat yllättyä kuinka paljon ennen kuulumattomia pieniä yksityiskohtia tutut äänitteesi sisältävätkään. Toisin kuin monet kilpailijoiden kaiuttimet joiden toisto ”aukeaa” kunnolla vasta lujempaa soitettaessa, MK Sound kaiuttimet toistavat äänitteiden pieniä yksityiskohtia selkeästi jo matalilla äänenvoimakkuuksilla. Tästä ominaisuudesta on hyötyä mm. televisiota iltaisin katseltaessa, jolloin perheen muut jäsenet saattavat olla jo nukkumassa. Harva myöskään uskoo, kuinka paljon puhdasta äänenpainetta MK Sound kaiuttimet kykenevät tarvittaessa tuottamaan, kompakteista mitoistaan huolimatta.

MK Sound kaiuttimien jakosuotimen ja elementtien toiminta on optimoitu tuottamaan suuri ja vakaa äänikenttä laajalle kuuntelualueelle, jolloin useampi perheenjäsen voi nauttia korkealaatuisesta toistosta samanaikaisesti. MK Sound kaiuttimet toimivat myös keskimääräistä paremmin hiukan kaikuisemmissakin tiloissa, joka on seurausta kaiuttimien hallitusta suuntaavuudesta ja johdonmukaisesta taajuuskäyttäytymisestä myös kaiuttimen keskilinjan sivuilla.

Yleisesti ottaen, suosittelemme kuitenkin panostamaan tilan akustiikkaan aina kun se on mahdollista, tästä seuraava parannus järjestelmän äänenlaatuun, kuin myös yleiseen asumisviihtyvyydessä on poikkeuksetta ollut vaivannäön ja taloudellisen panostuksen arvoinen.

Useat Hollywood-studio luottavat toiminnassaan MK Sound kaiuttimiin. Satojen miljoonien eurojen elokuvatuotantoja, lukuisia musiikkilevyjä, TV-sarjoja, sekä suoria TV-lähetyksiä ja pelien äänimaailmoja on miksattu ja miksataan jatkuvasti MK Sound kaiuttimia hyödyntäen. Listalta löytyy mm. lukuisia äänimaailmastaan Oscarilla palkittuja elokuvia, sekä Grammy palkittuja musiikkialbumeita.

Pienet kaiuttimet – suuri ääni

MK Sound valikoimista et löydä suurikokoisia lattiakaiuttimia. Itse asiassa MK Sound sai alkunsa vuonna 1976, kun MK Sound julkaisi maailman ensimmäisen kompakteihin sateliittikaiuttimiin ja erilliseen subwooferiin pohjautuvan kaiutinjärjestelmän, joka lanseerattiin markkinoille David & Goliath nimikkeellä.

Seuraavana vuonna MK Sound julkaisi maailman ensimmäisen sisäisellä vahvistimella ja ohjauselektroniikalla varustetun subwooferin, tästä alkoi uusi aikakausi, joka muutti perinteisiä ajatusmalleja joissa järjestelmät olivat pohjautuneet ”ruumisarkun” kokoisiin kaiuttimiin. MK Soundin pienten pääkaiuttimien ja erillisen matalia taajuuksia toistavan subwooferin yhdistäminen mahdollisti korkealuokkaisen ja suuriin äänenpaineisiin kykenevien järjestelmän toteuttamisen sisustus ystävällisellä ja tilankäytön kannalta tehokkaalla tavalla. Tämä uusi lähestymistapa alkoi nopeasti saada jalansijaa, niin studioissa kuin kodeissa.

Esimerkiksi MK Soundin edullisin ja pienin malli M7 on vain 33cm korkea ja 12.5cm leveä. Pienestä koostaan huolimatta tämän kaiuttimen suorituskyky on vakuuttava. Yhdistettynä korkealaatuiseen subwooferiin, kaiuttimet kykenevät tuottamaan runsaati puhdasta äänenpainetta aina matalimmista jyrähdyksistä, korkeimpiin kuultavissa oleviin taajuuksiin saakka.  Mm. Sony Pictures on valinnut M7 järjestelmän oman Blu-Ray tuotantonsa laaduvalvontaan ja ruotsalainen HemmaBio -lehti nimesi M7 kaiutinsarjan ryhmätestinsä parhaaksi kotiteatterisarjaksi.

MK Sound kaiutinjärjestelmät perustuvat kompaktien sateliittikaiuttimien ja erillisen matalia taajuuksia toistavan subwooferin käyttöön. Pienet sateliittikaiuttimet vievät vain vähän tilaa kodin pinnoilta, jonka lisäksi ne sulautuvat tehokkaammin tilan muuhun sisustukseen. Laadukas subwoofer toistaa matalimmatkin taajuudet vakuuttavalla auktoriteetilla.

Lehdistön ja ammattilaisten ajatuksia

USA:ssa toimiva Music Mix Mobile päivitti liikkuvien studiorekkojensa laitteistot vuonna 2016. Useiden eri valmistajien malleja testattuaan, Music Mix Mobile päätyi korvaamaan käytössä olleet Genelec 8050A DSP-kaiuttimet, MK Sound kaiuttimilla. Music Mix Mobile on toteuttanut MK Sound kaiuttimin mm. Oscar ja Grammy 2016 – 2018 gaalojen TV-lähetysten miksaukset. Tämän lisäksi Mk Sound kaiuttimilla on miksattu lukemattomia maailmanluokan tähtien konserttitaltiointeja.

“Haluamme kiittää kaikkia työntekijöitä ja laitetoimittajia jotka olivat mukana toteuttamassa Grammy gaalaa, samalla haluamme erityisesti nostaa esiin MK Soundin. MK Sound kaiuttimien tuottama äänikuva, sointisävy ja läsnäolon tuntu on todella tervetullut lisä Music Mix Mobileen. Emme olisi voineet olla tyytyväisempiä tarkkailuhuoneemme sointiin…”

”Tutustuin MK Sound -kaiuttimiin Disneyn studioilla, jossa kaikki lähikenttä miksauspisteet oli varustettu MK Sound S-150 -sarjan kaiuttimin. Omaan projektiimme liittyen saimme Disneyltä vapaat kädet valita mitkä tahansa haluamamme kaiuttimet. Testasimme monia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyimme aina käyttämään MK Sound -kaiuttimia”
– Frank Morrone, Emmy palkittu miksaaja.

”MK Sound kaiuttimien suurin vahvuus on niiden kyky toistaa yksityiskohtia. Kuunnellessamme livetaltiointia muutamien ’isojen brändien’ monitoreilla, kaikki kuulosti hyvältä. Kun sitten vaihdoimme MK kaiuttimiin, pystyimme kuulemaan intron aikana lavalla käydyn keskustelun ja kuinka laulaja osui mikrofonitelineeseen sitä lähestyessään… Kun kuulet ne, (MK Soundit) ymmärrät mitä tarkoitan.”
– Branko Neskov: lukuisia palkintoja voittanut äänitysinsinööri ja miksaaja

”Helposti parhaan kuuloiset, erottelevat kaiuttimet joita olen käyttänyt.”
– Mark Hensley: äänitysinsinööri ja miksaaja – Emmy ehdokas

”  Vuokrasimme kaiuttimet 5.1 kokonaisuutena miksaus projektiamme varten. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut sellaista transienttien erottelukykyä, todella loistavat kaiuttimet.”
– Matthew Chan: miksaaja – Canadian Screen Award ehdokas

”MK Sound kaiuttimia ei voi leimata joko rokki tai poppi kaiuttimeksi. Ne ovat yksinkertaisesti vain erittäin hyvältä kuulostavat kaiuttimet.”
– Kevin Churko, Hideout Studio – USA

”Olen miksannut näillä kaiuttimilla ainakin 10 000 kappaletta. En ole koskenut kaiuttimiin sen jälkeen kun siirryin tähän tilaan ja sain ensisäädöt kohdalleen. Tämä on meidän näkemyksemme aidosta äänestä.”
Chris Lord-Alge – lukuisia Grammy palkintoja voittanut miksaaja.

”Mennään suoraan asiaan. MK Sound S300 sarjan kaiuttimet ovat parhaat monitorikaiuttimet, joita olen huoneessani kuullut.
– Bob Barrett, HomeTheaterReview USA

”Suoraan sanottuna, kyseessä on paras koskaan testaamani jalustakaiuttimien ja subwooferin yhdistelmään pohjautuva järjestelmä. Suorituskyky 10/10.”
– AVForums Phil Hinton

”MK on elokuvafanaatikon valinta. Neutraali, erotteleva ja autenttinen sointi, joka ei kaunistele asioita.”
– Hemmabio Ruotsi, MK Sound M7 kaiutinsarja.

”Jos lapseni ei olisi aloittamassa korkeakouluopintojaan tulevana syksynä, niin suunnittelisin jo nykyisen järjestelmäni päivittämistä MK S300 kaiuttimilla.”
– David Vaughn, Sound & Vision USA: MK Sound S300

”Katsoessamme Terminator Genisystä kaiuttimet eivät missään vaiheessa menettäneet kontrollia elokuvan ääniraidasta. Harvoin jos koskaan olemme kuulleet tämän kaltaista dynamiikkaa ja tarkkuutta kuin tämän järjestelmän kautta. Kuulemiemme yksityiskohtien määrä on häkellyttävä… MK Sound takaa referenssiluokan elokuvakokemuksen.”
– Stereo+ Norja, MK Sound S150 MKII järjestelmä

Referenssiluokan järjestelmiä

MK Sound kaiuttimilla voit toteuttaa huippuluokan kotiteatteri ja 2-kanavajärjestelmät yllättävän kohtuulliseen hintaan, kysy tarjous omasta kokonaisuudestasi.

p.s.
Emme suinkaan väitä, että MK Sound kaiuttimet olisivat ainoat Hollywood-studioissa käytettävät kaiuttimet. Mutta tuskin yhdenkään toisen valmistajan yhtä edullisilla kaiuttimilla on miksattu lukuisia äänimaailmastaan Oscar palkittuja Hollywoodin megatuotantoja. Toimitiloissamme pääset tutustumaan MK Sound kaiuttimien kykyihin käytännössä, omin korvin. Tervetuloa vertailemaan ja muodostamaan oma mielipide.

Jaa artikkeli


Ideaali