Gallo Acoustics RoomSub 8 -subwoofer

850  / kpl

Gallo Acoustics Roomsub 8 on laatusubwoofer, joka potkaisee mehevästi ja uskottavasti, mutta vie minimaalisen vähän tilaa ja bassoelementti on suojassa uteliailta.

Poista

Kuvaus

Gallo Acoustics RoomSub 8

Gallo Acoustics RoomSub 8 on teknisesti paljolti samanlainen kuin ProfileSub, mutta muotokieli on erilainen. ProfileSub asettuu seinustalle, TV-tason taakse tai vaikka sohvan alle, mutta RoomSub ottaa selkeästi enemmän paikkansa huoneesta. Vähäeleisyydestään ja hilitystä tyylikkyydestään huolimatta RoomSub on oikea subbari, joka potkaisee napakasti ja murahtaa mehevästi aina tarvittaessa. Värivaihtoehdot ovat satiinimusta ja -valkoinen. Bassoelementti osoittaa kohti lattiaa ja on siten uteliaiden sormien ja kynsien tavoittamattomissa, säädöt ovat irrotettavan kansilevyn alla helposti käsillä.

RoomSub sopii yhteen niin kaikkien Gallo Acoustics -kaiuttimien kanssa kuin muun merkkistenkin. Se toimii hyvin elokuvilla ja mainiosti musiikilla tuoden soundiin lämpöä, auktoriteettia ja mehevyyttä.

Vahvistin on hyötysuhteeltaan hyvä D-luokkainen ja se tarjoaa 200 wattia tehoa pitkäiskuiselle kahdeksantuumaiselle bassoelementille, joka on sijoitettu tukevaan suljettuun koteloon. Bassotoisto ylettyy 32 hertsiin saakka ja on sävykäs, erotteleva, iskevä ja loistavasti tunnelmaa luova.

Liitännät: 2x RCA -sisääntulo

Säädöt: Voimakkuus, jakotaajuus (50 – 180 Hz) ja vaihe (0-180 astetta)

Virrankytkentä: Käsin tai automaattisesti

Takuu: 2 vuotta

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kaikki säädöt ovat subwooferin päälikannen alla helposti käsillä.

  • Alaspäin osoittava bassoelementti on suojassa uteliailta käpäliltä ja kynsiltä.

  • Pienestä koostaan huolimatta iso ääni. Potkaisee sävykkään napakasti ja murahtaa uskottavan mehevästi.

  • Ei sovellu ikkunoiden ravistamiseen irti karmeista.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Gallo Acoustics

Taajuusalue

32- 150 Hz +/-3dB

Teho

200 W

Sisääntulot

2 x RCA

Elementit

1 x 8" bassoelementti

Kaiutin tyyppi

Subwoofer

Mitat

342 x 286 x 286 mm

Paino

12 kg

Viimeistely

Satiinimusta, Satiinivalkoinen

Takuu

2 vuotta

Gallo Acoustics RoomSub 8 -subwoofer | Ideaali.fi

Gallo Acoustics

Gallo Acousticsin perustaja Anthony Gallo syntyi vuonna 1963. Lapsuudestaan alkaen häntä kiinnosti, miten erilaiset koneet ja laitteet toimivat, ja tämän mysteerin selvittämiseksi hän purkikin osiin valtavan määrän erilaisia laitteita.

Täyttäessään 13 vuotta Anthony kiinnostui kaiuttimien toimintaperiaatteista ja 14-vuotiaana hän rakensi jo elektrostaattisia kaiuttimia. Omien sanojensa mukaan hän sai ”kynsilleen miljoonia kertoja.” Anthony kertoo, että häntä miellytti aina elektrostaattisten kaiuttimien soinnin aineettomuus ja puhtaus, mutta tämän tekniikan ongelmaksi tuntui aina muodostuvan hyvin rajallinen dynamiikantoistokyky.

Kokeiluja seuranneet kokeet nauhaelementeillä osoittautuivat hankaliksi tuohon aikaan saatavilla olleiden elementtien kehnon herkkyyden ja dynamiikan toistokyvyn johdosta. Näistä päivistä on kulunut nyt jo yli 50 vuotta, ja tänä aikana Anthony Gallo on kehittänyt mm. oman CDT-diskanttiteknologian (Strada 2 kaiutin). Teknologia mahdollistaa elektrostaattisten kaiuttimien toiston aineettomuuden yhdistettynä parhaiden dynaamisten elementtien toiston dynamiikkaan.

Gallon ensimmäiset kaupalliset kaiuttimet olivat kooltaan valtavia ja painoivat 140 kiloa kappaleelta! Vaikka kyseisen kaiuttimen äänenlaatu saikin osakseen paljon kehuja, teki kaiuttimen fyysinen koko ja korkea hinta siitä kaupallisesti liian pienten piirien tuotteen.

Nykyään Gallo Acousticsin suosituimmiksi tuotteiksi ovat nousseet valmistajan Micro- ja A’Diva-nimellä kulkevat noin appelsiinin kokoiset sateliittikaiuttimet. Niiden äänenlaatu tuntuu uhmaavan fysiikan lakeja, ja useat kansainväliset julkaisut ovatkin antaneet Micro ja A’Diva -sarjan kaiuttimille ostosuosituksiaan.

Kaikissa Anthony Gallon kaiuttimissa hyödynnetään valmistajan patentoimaa ja kehittämää S2-nimellä kulkevaa teknologiaa. Sen avulla kaiuttimet pystyvät toistamaan merkittävästi matalampia taajuuksia pienemmistä koteloista käsin kuin perinteisillä tekniikoilla on saavutettavissa. Tämä onkin yksi merkittävistä tekijöistä Anthony Gallon Micro- ja A’Diva-kaiuttimien suosion taustalla.

Micro- ja A’Diva-kaiuttimien pyöreä muoto on akustisesti erinomainen muoto kaiuttimen koteloksi. Pyöreässä kotelossa ei juurikaan pääse muodostumaan kotelon sisäisiä seisovia aaltoja – haitallisia akustisia heijastumia. Koteloiden valmistus korkealaatuisesta metallista ja täyttäminen patentoidulla S2-vaimennusaineella takaa resonoimattoman ja jäykän akustisen kotelon. Se saa kaiutinelementin toimintaympäristön pysymään vakiona kuunteluvoimakkuuksista ja toistettavasta äänimateriaalista riippumatta. Tuloksena saavutetaan puhtaampi toisto ilman koteloperäisiä värittymiä.