Monitor Audio Platinum 300 3G lattiakaiutin

14 000  / pari

Monitor Audio Platinum 300 3G on premium segmentin 3-tie lattiakaiutin joka tarjoaa huippuluokan äänenlaadun niin 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmiin.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum 300 3G

Platinum sarjan lippulaiva – luokkansa uusi referenssi

Monitor Audion uusi Platinum 300 3G on uuden Platinum 3G- sarjan lippulaiva lattiakaiutin. Uudessa Platinum 3G sarjassa kulminoituu Monitor Audion 50-vuoden kokemus korkealaatuisten ja teknisesti huoliteltujen kaiuttimien valmistuksesta. Uusi Platinum 300 3G on puhdasverinen 3-tie lattiakaiutin jonka kehitystyön osana Monitor Audio julkaisi myös uudet versiot referenssi sarjan MPD ja RDT elementeistään. Uudet Platinum sarjan kaiuttimet tarjoavat niin luokkansa kärkeä edustavan viimeistelyn laadun kuin hymyn kasvoille nostattavan soinnin.

Monitor Audio Platinum 300 3G tarjoaa kahden 8″ RDT III elementin avustuksella ulottuvan ja dynaamisen bassotoiston joka ulottuu normi huoneessa aina 20Hz pintaan saakka. Uusi 4″ RDT III keskiäänielementti on saumattomasti sovitettu niin MPD III diskanttiin kuin kaiuttimen kahteen 8″ RDT III bassoelementtiin. Platinum 300 3G:n keskiäänet toistuvat puhtaasti tarjoten erinomaisen läpileikkauksen ihmiskorvan kannalta herkimmällä kuuloalueelle, solistien äänensävyt toistuvat käsinkosketeltavan aidosti ja läsnäolevasti. Kokonaisuuden kruunaa erotteleva ja heleästi soiva diskantti joka ei kuitenkaan kaadu kylmän kliinisen ja elottoman puolelle sävyltään. Kokonaisuus toimii niin monenlaisella musiikilla, kuin elokuvilla.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Platinum 300 3G hyödyntää uuteen Platinum sarjaan kehitettyjä RDT III basso ja keskiäänielementtejä sekä MPD III diskanttia. Nämä elementit edustavat markkinoiden ehdotonta kärkeä ominaisuuksiensa ja suorituskykynsä puolesta.

RDT III on komposiittimateriaali joka tarjoaa äärimmäisen jäykän ja kevyen kartion, suhteessa edeltävän sukupolven RDT II elementteihin uuden RDT III elementin säröarvot ovat laskeneet entisestään samalla kun elementin herkkyys ja tehonkesto on kasvanut. RDT III on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio joka toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

Monitor Audio Platinum 300 3G lattiakaiutin | Ideaali.fi    Monitor Audio Platinum 300 3G lattiakaiutin | Ideaali.fi

MPD III diskantin massa on murto-osan perinteisen kalottidiskantin massasta, tästä huolimatta siinä on samalla huomattavasti suurempi toiminnallinen pinta-ala (noin 8x suurempi kuin perinteisessä tuuman kalotissa). Diskantin toisto ulottuu aina 60kHz saakka ja kaikki toistolle negatiiviset toiston värittymät on saatu työnnettyä pitkälle ihmisen kuulorajan yläpuolelle, diskantin muoto yhdistettynä sen eteen sovitettuun suuntaimeen takaa johdonmukaisen suuntakuvion ja erinomaisen sovituksen kaiuttimen basso/keskiäänielementtiin. Suuren toiminnallisen pinta-alansa johdosta MPD III diskantti kykenee myös tuottamaan suuria äänenpaineita ilman kompressiota ja korkeaa säröä.

Monitor Audio Platinum 300 3G lattiakaiutin | Ideaali.fi

 

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu.

Platinum sarjan kaiuttimissa hyödynnetään monikerroksista ja vahvasti tuettua kotelorakennetta jolla saavutetaan erinomaisen jäykkä ja akustisesti kuollut kotelo. Kun kotelovärähtelyt eivät väritä toistettavaa signaalia on lopputulos äänitteelle uskollisempi. Upeat aidot puuviilut ja monikerroksiset pianolakkaukset tuottavat viimeistelyn joka kestää esittelyn hieman prameammissakin ympäristöissä.

Monitor Audio Platinum 300 3G lattiakaiutin | Ideaali.fi

 

Myös kotiteattereihin.

Platinum III sarjasta löytyy myös keskikaiutin korkealaatuisen kotiteatterijärjestelmän toteuttamiseen.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Käsinkosketeltavan läsnäoleva sointi josta ei puutu auktoriteettia.

  • Häkellyttävän dynaaminen ja iskevä bassotoisto.

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • Ei mattamustaa vaihtoehtoa..

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

25 – 60 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 500w

Elementit

1 x MPD III diskantti, 1 x 4" RDT III keskiääninen, 2 x 8" RDT III basso.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1039 x 368 x 454 mm

Paino

53.6 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Mattavalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.