Piega Master Line Source 3 lattiakaiuttimet

35 000  / pari

Piega Master Line Source 3 on valmistajan pienin linjalähde-nauhaan perustuva kaiutinmalli. Lisää tarkkuutta miellyttävästä stereokuvan ilmavuudesta tinkimättä.

Poista

Kuvaus

Piega Master Line Source 3

Lisää tarkkuutta ja läpikuultavuutta – Piega Master Line Source 3

Piega Master Line Source 3 on elegantti dipolikaiutin, joka pystyy välittämään hämmentävän yksityiskohtaisen kuvan konserttisalista olohuoneeseesi.

Kaiuttimessa on keskialuetta ja korkeita taajuuksia varten neljä päällekäistä käsityönä rakennettua moduulia, joissa kussakin on diskanttinauha keskellä ja keskialuetta toistavat sen sivuilla. Sekä diskantti- että keskialuenauhat ovat samassa tasossa ja avautuvat taakse diffuusoriin, joka levittää takasäteilyn niin, että Master Line Source 3 ei tarvitse suurta etäisyyttä takanaan olevaan seinään dipolirakenteestaan huolimatta. Rakenteen samanaikaisesta tarkkuudesta ja helposta kuunneltavuudesta pääsee kuitenkin nauttimaan maksimaalisesti.

Bassotoistoa varten on kaksi 180-millistä Seasin valmistamaa UHQD-bassoelementtiä ja kotelon takaseinässä kaksi saman kokoista UHQD-passiivisäteilijää huolehtimassa alimmista toistettavista bassoista.

Sveitsiläisen arkkitehdin ja muotoilijan Stephan Hürlemannin luoma muoto on elegantti, arvokas, vähäeleinen ja erittäin ajaton.

Linjalähde nauhakaiutin

Luonnollinen ihmisäänen toisto on kaiuttimelle vaikeimpia tehtäviä, yksi erityinen ongelmakohta on nopeiden impulssien toisto. Piega on alkuajoistaan lähtien käyttänyt nauhaelementtejä ongelman ratkomiseksi. Nauhaelementissä ei ole massiivista kartiota vaan magneettikenttään asetettu erittäin ohut nauha värähtelemässä eli toistamassa siihen syötettyä signaalia. Koska magneettikentän voima ohjaa nauhaa koko pinta-alalta, nauha liikkuu yhtenä pintana olemattoman kevyestä olemuksestaan huolimatta.

Master Line Source -sarjan kaiuttimissa nauhaelementti säteilee sylinterimuotoisesti. Normaalisti lattian ja katon kautta tulevat voimakkaat suoraan kuuntelupaikalle kohdistuvaa ääntä sotkevat heijastukset katosta ja lattiasta ovat useita kertaluokkia peruskaiuttimia pienempiä ja näin akustinen signaali pysyy huomattavan puhtaana kuuntelupaikalle saakka. Sivusuunnassa säteilykeila on leveämpi, jotta huoneheijastuksia otetaan hallitusti mukaan eikä stereovaikutelmasta tule liian kuiva.

Tulos on lyömätön tarkkuus, joka tekee vaikutuksen kokeneimpiinkin korviin.

Piegan Master-sarja

Sveitsiläinen työn laatu syntyi Zürichinjärven rannalla ja perustuu erinomaiseen tarkkuuteen ja loistavaan ammattitaitoon. Tuotteita kokoamassa on Daniel Raymannin johtama kokenut tiimi. Daniel on työskennellyt Piegalla vuodesta 1998 ja tuo hänen pitkän kokemuksensa ja intohimonsa aiheeseen jokaiseen tuoteyksilöön. Sveitsiläisen käsityön ja teknologisen täydellisyyden yhdistelmä varmistaa todella uniikin kuunteluelämyksen.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Ilmava, avara ja hyvin läpikuultava soundi, joka ei aiheuta kuunteluväsymystä.

  • 28 Hz asti ulottuva hyvin uskottava, napakka ja poikkeuksellisen nopealiikkeinen bassotoisto.

  • Fyysinen koko, tämä suorituskyky ei irtoa ihan pienestä kaiuttimesta.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Piega

Taajuusalue

28 – 50 000 Hz

Tehosuositus

20 – 500 W

Elementit

4x Piega 111 diskantti+keskiääni nauhaelementti, 2x 180 mm UHQD-bassoelementit, 2x 180 mm UHQD-passiivisäteilijät

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1650 x 230 x 330 mm

Paino

65 kg

Viimeistely

Anodisoitu musta, Maalattu valkoinen, Hopea, Zebrano

Takuu

6 vuotta (vaativat tuotteen rekisteröinnin)