NAD D3020 V2 Hybrid Digital DAC vahvistin

499 

NAD D3020 -vahvistin on “3020 -ikonin” uutuusmalli Pre Out ja levysoitinliitännällä sekä langattomalla Bluetoothilla.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

NAD D3020

NAD D3020 V2 Hybrid Digital DAC vahvistin – “3020 -ikonin” uutuusmalli Pre Out ja levysoitinliitännällä

NAD IKONI D3020
Alkuperäinen NAD 3020 toi kokonaisen musiikin ystävien sukupolven oikean hifiäänen pariin. Termi “High Fidelity” tai “HiFi” tarkoittaa kirjaimellisesti “Uskollisuutta alkuperäiselle”. 1970 -luvulla yli miljoona ihmistä pääsi nauttimaan musiikista uudella tavalla, kun he hankkivat NAD 3020:n levysoittimensa ja kaiuttimiensa väliin. Tämän NAD:in pikku helmen iso, lämmin sekä erotteleva ääni sai häpeään jopa 10 kertaa kalliimmat vahvistimet. Päästyään laadukkaan äänentoiston makuun, nämä asiakkaat ovat nauttineet musiikistaan uudella tasolla.

Nykyään äänilähteenä on usein tietokone, älypuhelin tai levylevysoitin, mutta edelleen mahdollisuus valita laadukkaat, omaa korvaa miellyttävät kaiuttimet on tärkeä asia. Se on myös syy valita NAD-vahvistin.

NAD D3020 aloitti alkuperäisen NAD 3020 konseptin tuoden sen suoraan 21:lle vuosisadalle, hyödyntäen viimeisintä High-Speed digitaalitekniikkaa. Nyt uusi V2 päivitetty versio tuo mukanaan levysoitinliitännän sekä Pre Out lähtöliitännän monipuolistamaan tuotteen käyttötarkoituksia.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET
-Bluetooth aptX liitäntä musiiikin striimaukseen
-2 digitaalista tuloliitäntää; optinen ja koaksiaalinen
-1 analoginen AUX RCA tulo (esim FM virittimelle)
-1 analoginen RIAA tulo levysoittimellle
-Pre Out esivahvistin lähtöliitäntä esim. aktiivikaiuttimille
-Subwoofer lähtöliitäntä (RCA), jakotaajuus 150 Hz
-12 V Trigger In
-Bass EQ päälle/pois (6 dB)
-Naparuuvipari passiivikaiuttimien liittämiseen
-Auto Standby
-Auto Sense
-TV Connect
-Erillinen kuulokevahvistin
-Kaukosäädin

Ikonin uudelleensyntyminen
Käyttämällä uusinta digitaaliteknologiaa ja soveltaen sitä uusimpien äänilähteiden ehdoilla NAD pistää uutta, modernia sykettä ja virtaa vanhaan ikoniin. Björn Erik Edvardsen, Nad 3020 vahvistimen suunnittelija ja Director of Advanced Technology on ollut avainasemassa myös D3020:n suunnittelussa.

D3020 hyödyntää 8-kanavaista 24/192 DAC:ia, joka käytetään kaksikanavaisena resolution parantamiseksi. Innovaatioidensa ansiosta D3020 V2 venyttää hinta-laatusuhteen rajoja samalla tavalla kuin edeltäjänsä NAD 3020 40 vuotta sitten, tarjoten myös tänä päivänä liitännän levysoittimelle.

Liitä mitä haluat
NAD D3020 V2 tarjoaa liitäntöjä analogisille ja digitaalisille ohjelmalähteille. Koaksiaalinen ja optinen tuloliitäntä mahdollistaa monien erilaisten digitaalisten äänilähteiden kytkemisen: esimerkiksi CD/BD-soitin, digiboksi, media striimeri (esim. Apple TV), satelliittivastaanotin. D3020:ssa on myös analogitulot vaikkapa FM-virittimen kytkemiseksi sekä levysoittimelle.

Tehoa, joka tuntuu
40 wattia per kanava voi tuntua pieneltä teholta, mutta älä anna numeroiden hämätä. NAD-vahvistimien ilmoitetut teholukemat voivat johtaa harhaan: oikein tehty 40 W vahvistin on todellisuudessa tehokkaampi kuin markkinointimiesten kehittämä 100 watin halpavahvistin.

NAD D3020 V2 yllättää tehokkuudellaan: pienestä paketista irtoaa tehoa niin paljon, että sillä voi huoletta ajaa laadukkaita lattiakaiuttimiakin tuhdilla äänenvoimakkuudella ilman säröä ja kohinaa.

Käytännön suorituskykyä
Suunnitellessaan 3020 vahvistimen NAD kirjoitti uusiksi vahvistimien suunnitteluperiaatteet. Sen sijaan, että olisimme käyttäneet vain mittalaitteita suunnittelussa, varmistuimme siitä, että vahvistimemme pystyy ajamaan todellisia kaiutinkuormia todellisella musiikilla todellisessa akustiikassa.
D3020 täyttää tämän lupauksen vielä paremmin. Siinä käytetään Björn Erik Edvardsenin kehittämän PowerDrive™ uutta, uniikkia sovellusta. Se mahdollistaa kyvyn ajaa matalia kuormia (virransyöttökyky) antaen suuren dynaamisen tehon (jännitesyöttö) häviävän pienellä särötasolla.
Uusi kehitysversio PowerDrive™ -tekniikasta yhdistettynä tarkkaan Soft Clipping -piiriin saa D3020:n kuulostamaan vielä todellista tehoaankin tehokkaammalta. Tarjolla on myös toimiva BassEQ-piiri, jolla pienet kaiuttimet saadaan kuulostamaan isommilta, mutta silti ei vahingoiteta bassoelementtejä.

Striimaa Bluetoothilla
D3020 on kätevä laite myös musiikin kuunteluun mobiililaitteilta. Voit striimata musiikkia langattomasti D3020:n Bluetooth -vastaanottimen avulla älypuhelimista, tabletista tai tietokoneesta. D3020 tukee myös laadukasta Bluetooth AptX-toistoa, jonka suosio on kasvanut sen äänenlaadun ja Wi-Fiä pienemmän virrankulutuksen ansiosta.

NAD TV Connect
NAD D3020 V2 mallissa on toimintoja, jotka lisäävät merkittävästi käyttömukavuutta, kun televisio liitetään osaksi hifilaitteistoa.

Tämän hetken ongelmana on nykytelevisoiden suppeat ääniliitäntöjen määrät/ominaisuudet sekä niiden luvattoman huono äänenlaatu. Televisioissa äänen ulostuloliitäntä on pääsääntöisesti optinen toslink ja siitä liitännästä kauko-ohjaimen äänenvoimakkuustaso ei TV:n omalla kaukosäätimellä säädy. Tämä taas aiheuttaa paljon harmaita hiuksia TV:n äänenlaadun parannusta haluaville ihmisille, joilla helppokäyttöisyys on osana kokonaisuutta.
NAD TV Connect toimii seuraavasti: Kun avaat TV:n sen omalla ohjaimella, kytkeytyy NAD D3020 V2 -vahvistin automaattisesti päälle ja valiten samalla myös oikean sisääntulon (opt. 1) TV äänen toistoon. TV:tä käytetään aivan normaalisti omalla ohjaimella kuten ennenkin. Ääni siirtyy laadukkaasti (optisen tuloliitännän kautta) NAD vahvistimeen (laadukkaaseen d/a muuntimeen) ja siihen kytkettyihin kahteen stereokaiuttimeen. Voimakkuussäätö ylös/alas, mute -vaimennus ja on/off ovat NAD TV Connect toiminnot.

Mean and Green
D3020:n digitaalitekniikan äänenlaadullisten etujen lisäksi se saavuttaa hyvin korkean hyötysuhteen eli se käyttää hyvin vähän energiaa. D3020 tarvitsee vain 20 % vastaavan perinteisen vahvistimen sähköenergiasta. Sen omistaja voi tuntea myös tekevänsä ympäristöteon! Valmiustilassa D3020 kuluttaa vain vaivaiset alle 0,5W.
NAD on vienyt vahvistintekniikan uudelle, alemmalle tasolle: alhaisempi särö, alhaisempi kohinataso ja alhaisempi virrankulutus! NAD on omistautunut kehittämään äänentoistotekniikkaa, joka soi paremmin, kuluttaa vähemmän energiaa ja on vielä kohtuuhintaista. Pienen koon ansioista uutuusvahvistimet kuluttavat muutenkin tuotannossa vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • 40W jatkuvaa tehoa ja runsaasti enemmän hetkellistä tehoa todelliseen kaiutinkuormaan aidolla musiikkisignaalilla.

  • NAD TV Connect tekee integroinnista televisioon sujuvaa.
  • Hybrid Digital -vahvistinasteet kuluttavat murto-osan sähköä verrattuna perinteisiin vahvistimiin.
  • Rautaa rakastavalle hifiharrastajalle tuote ei ole uskottava.

Lisätiedot

Tuotemerkki

NAD

Teho

2 x 40W 8/4ohm RMS, hetkellistä 60/100/150W 8/4/2ohm

Taajuusalue

20 – 20 000 Hz

Lähdöt

Naparuuvit kaiuttimille, linjalähtö subwooferille, kuulokkeet

Sisääntulot

Bluetooth, optinen ja koaksiaalinen digitaalinen, RCA analoginen linjatasoinen, phono

Mitat

58 x 186 x 219 mm

Paino

1,4 kg

Viimeistely

Musta

Takuu

2 vuotta