Monitor Audio Silver 7G – luokkansa johtavaa äänenlaatua

Monitor Audio Silver 7G
Monitor Audio Silver 7G

Monitor Audio Silver 7G – luokkansa johtavaa äänenlaatua

Luokkansa johtavia tuotteita jo vuodesta 1972.

Nyt seitsemänteen sukupolveen edennyt Monitor Audio Silver sarja on täysin Monitor Audion uuden pääsuunnittelija Michael Hedgesin ja hänen tiiminsä käsialaa. Hedgesin käsiala näkyy mm. uusissa diskantin eteen suunnitelluissa suuntaimissa ja elementtiteknologian tietokoneavusteisessa jatkokehityksessä. Uuden 7-sukupolven muotoilu on varsin konservatiivista, mutta useat korkealaatuisen pintaviimeistelyvaihtoehdot tekevät niiden sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

Monitor Audio Silver 7g kotiteatteri

Monitor Audio Silver 7G sarja sisältää tarvittavat kaiuttimet niin korkealaatuisen 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmien luomiseen.

 

Ratkaisuja äänenlaadun ehdoilla – C-CAM ja RST II teknologiat

Monitor Audio Silver 7G sarjassa hyödynnetään uusimman sukupolven C-CAM elementtejä.

C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

Silver 7G sarjassa C-CAM basso- ja keskiäänikartikoiden kartioiden pintamuotoja on vielä optimoitu entisestään tavalla joka johtaa entistä jäykempään kartioon ja näin puhtaampaan toistoon.

 

Visuaalisesti analysoitu kuva

Monitor Audio Silver 7G sarjassa diskanttielementtien eteen on toteutettu suuntain joka parantaa diskanttielementin suuntakuvion sovitusta kaiuttimen muihin elementteihin.
Näin saavutetaan entistä johdonmukaisempi toisto myös kaiuttimen keskilinjalta sivusta kuunneltaessa.

 

RST II kartiot keskiääni- ja bassoelementeissä.

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot. Monitor Audio Silver 7G sarjan kaiuttimissa hyödynnetään tämän teknologian viimeista RST II kehitysversiota.

 

8edd7d0 7f82 4f37 99f2 ae193d3e9ea7

Elementin kartion pintaan tehdyt pienet “kuopat” johtavat entistä jäykempään kartioon jonka tuloksena saavutetaan puhtaampi toisto.

 

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Silver-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä sarjan subwooferia ja keskikaiutinta lukuunottamatta. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

 

Huippuluokan viimeistely

Kaiuttimen pääasiallinen tehtävä on toistaa ääntä mahdollisimman äänitteelle uskollisella tavalla. Mutta kaiuttimet ovat myös osa tilan sisustusta ja näin ollen niiden ulkonäöllä on varmasti merkitystä ostopäätöstä tehtäessä. Monitor Audio Silver 7G sarjan kaiuttimiin on tarjolla lukuisia eri viimeistelyvaihtoehtoja. Voit valita joko mustan tai valkoisen maalatun pinnan tai perinteisen puuviilulla viimeistellyn version. Valitsetpa sitten kumman tahansa, niin voit olla varma, että viimeistelyn laatu ei anna hintaluokassaan aihetta kritiikille.

9753a4f be48 4839 9935 73389fc93f24

Silver 7G sarjan lukuisat viimeistelyvaihtoehdot tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

 

Niin 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmiin

Silver 7G mallistosta löytyy kaiutinmallit niin korkealaatuisen 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmän luomiseen. Uudet tekniset ratkaisut varmistavat myös sen, että yhä laajemmalla kuuntelualueella istuvat henkilöt voivat nauttia johdonmukaisesta toistosta, vaikka paras istumapaikka olisikin ehtinyt jo mennä. Järjestelmän aito diskantin suuntaimella varustettu 3-tie keskikaiutin takaa myös sen, että myös selkeästi kaiuttimen keskilinjasta sivussa istuvat voivat nauttia johdonmukaisesta ja korkealaatuisesta toistosta.

Sarjasta löytyy myös pääkaiuttimien päälle asennettavat Dolby Atmos modulit tilanteisiin ja tiloihin joissa Dolby Atmos tehostekaiuttimia ei voida asentaa kattopintaan.

Monitor Audio Silver 7G C250 keskikaiutin

kotiteatterijärjestelmiin

Palkittua äänenlaatua

Monitor Audio Silver 7G sarjan kaiuttimet ovat keränneet lukuisia tunnustuksia kansainvälisessä lehdistössä. EISA järjestö valitsi mm. malliston Silver 500 7G mallin “vuoden kaiuttimeksi” sarjassaan. Useampi malli on saanut osakseen Hi-Fi News julkaisun “outstanding” maininnan, eikä kotimaisen AVPlus julkaisunkaan testi malliston pienimmästä Silver 50 mallista ollut hullumpaa luettavaa. Tule ja muodosta oma mielipiteesi Monitor Audio Silver 7G kaiuttimista – meillä on kuunneltavissa koko mallisto.

Monitor Audio Silver 7G - luokkansa johtavaa äänenlaatua | Ideaali.fi Monitor Audio Silver 7G - luokkansa johtavaa äänenlaatua | Ideaali.fi

 

Laaja mallisto

Silver 7G sisältää seuraavat kaiutinmallit

Monitor Audio Silver 50 7G – kompakti 2-tie jalustakaiutin
Monitor Audio Silver 100 7G – jykevä 2-tie jalustakaiutin
Monitor Audio Silver 200 7G – siro 2 1/2-tie lattiakaiutin
Monitor Audio Silver 300 7G – 3-tie lattiakaiutin
Monitor Audio Silver 500 7G – malliston lippulaiva lattiakaiutin
Monitor Audio Silver C250 7G – keskikaiutin
Monitor Audio Silver AMS 7G – Dolby Atmos tehostekaiutin
Monitor Audio Silver W12 7G – subwoofer

Monitor Audio Silver 7G

Linkki valmistajan tuotesivuille.

Jaa artikkeli


Ideaali