Pahuksen kissa kiinnostui kaiuttimista, muutama kokeilemisen arvoinen vinkki :-)

Kissa ja pari hifi kaiuttimia

Pahuksen kissa kiinnostui kaiuttimista, muutama kokeilemisen arvoinen vinkki :-)

Kuinka suojata kaiuttimet kissan kynsiltä.

Uuden kaiutinparin saapuminen olohuoneeseen on iloinen tapahtuma alan harrastajalle. Optimi tilanteessa myös perheesi ja ystäväsi nauttivat niiden suorituskyvystä elokuvaillassa tai musiikkia kuunneltaessa. Viimeisenä uusien kaiuttimien saapumista lähestyy palavalla uteliaisuudella ja tietyllä innostuksella kissasi, jos sellainen on. Mikä olisikaan normaalimpaa? Loppujen lopuksi, olet juuri asentanut kaksi jättimäistä raapimapuuta sen suureksi iloksi.

Kissat ovat luontojaan “raapijoita,” se on vain osa niiden luontoa, joten jos hankit kissan niin on parasta vain hyv√§ksy√§ t√§m√§ tosiasia ja unohtaa ajatukset, ett√§ kykenisit opettamaan kissan olemaan raapimatta. Parasta mit√§ voit tehd√§ on ohjata kissan luontainen tarve kohteisiin jotka ovat sallittuja kaiuttimisiesi sijaan.

 

Varmista että luvallinen raapimispaikka on helposti saatavilla.

Paras tapa est√§√§ kissaasi hy√∂kk√§√§m√§st√§ kaiuttimiesi kimppuun on varmistaa, ett√§ sill√§ on runsaasti vaihtoehtoja kynsiens√§ teroittamiseen. T√§m√§ menetelm√§ on ennen kaikkea v√§ltt√§m√§t√∂n sis√§kissoille, sill√§ ulkokissat suosivat yleens√§ puita kaiuttimien sijaan. Jos kissalla on useita raapimispuu vaihtoehtoja, se ei todenn√§k√∂isemmin tunne tarvetta k√§√§nty√§ huonekalujesi tai kaiuttimiesi puoleen. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia kaupallisia raapimapuita ja kissan kiipeilypuita, jotka on suunniteltu houkuttelemaan ja viihdytt√§m√§√§n niit√§, jonka lis√§ksi erilaisten raapimispintojen valmistaminen onnistuu my√∂s pienell√§ vaivalla itselt√§. On t√§rke√§√§ muistaa, ett√§ kissat ovat tottumuksiensa orjia ja harvoin poikkeavat niist√§. Totuttamalla kissasi l√∂yt√§m√§√§n raapimapuita sielt√§, miss√§ se viett√§√§ suurimman osan ajastaan, varmistat mielenrauhasi ja suojaat uusia kaiuttimiasi. T√§m√§ menetelm√§ voidaan vahvistaa levitt√§m√§ll√§ kissanminttua raapimapuihin, mik√§ tekee niist√§ paljon mielenkiintoisempia kuin kaiuttimet. Kun raapimapuu on kulunut, √§l√§ heit√§ sit√§ suoraan pois, vaan sijoita se uuden raapimapuun viereen, jotta kissasi voi tottua siihen ilman, ett√§ se ryhtyy hy√∂kk√§√§m√§√§n huonekalujesi… tai kaiuttimiesi kimppuun.Pahuksen kissa kiinnostui kaiuttimista, muutama kokeilemisen arvoinen vinkki :-) | Ideaali.fi

Poista kaiuttimiesi suojaverkot

Monet äänentoistoharrastajat haluavat poistaa kaiuttimiensa suojaverkot maksimoidakseen kaiuttimien äänenlaadun ja koska pitävät kaiuttimien visuaalisesta ilmeestä enemmän kun suojaverkot on poistettu. Esimerkiksi tyylikkäät Monitor Audio Silver 300 7G kaiuttimet, jotka on varustettu C-CAM -elementeillä tai Audiovector -sarjan kaiuttimet AMT -diskantteineen. Näitä kaiuttimia esittelee mielellään ilman suojaverkkoja. Useat valmistajat käyttävät nykyisin magneettisia suojaverkkoja parantaakseen kaiuttimien ulkonäköä silloin kun suojaverkko ei ole paikallaan (etupuolella ei ole suojaverkon kiinnitystappeja). Suojaverkon poistaminen voi vähentää kissan mielenkiintoa kaiuttimia kohtaan, mutta se voi kuitenkin olla kaksiteräinen miekka, jos kissasi päättää hyökätä suoraan kaiuttimien elementtien kimppuun.

 

Karkotesuihke ja vesipullo

Kissojen fyysisestä rankaisemista tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää. Jos haluat kuitenkin antaa kissallesi merkin, että raapiminen on ehdottomasti kielletty tietyissä paikoissa, voit käyttää vedellä täytettyä suihkepulloa. Pikku ruiskaus vettä ei satuta kissaa, mutta se on selkeä ja ripeä viesti, ettei raapiminen siinä kohdassa ole sallittua. Jos pelkäät, että kissa tekee tuhojaan kun et ole paikanpäällä vahtimassa, niin markkinoilla on olemassa liiketunnistimella varustettuja karkotteita, jotka on suunniteltu emittoimaan hajuton ja vaaraton aerosolisuihku, kun lemmikkisi lähestyy sitä.

Eläinkaupoissa myydään estosuihkeita, joita voit käyttää kaiuttimiesi suojaverkkojen suojeluun. Nämä tuotteet eivät ole haitallisia, mutta ne sisältävät erityisiä hajuja, kuten sitronellaa, joka on erityisen epämiellyttävä kissoille, ja pitää ne siten todennäköisemmin etäällä laitteistostasi. Kuten aiemmin mainittiin, voit myös käyttää kissanminttua sisältävää suihketta raapimispuissa, mikä tekee niistä entistä houkuttelevampia kissoillesi kaiuttimiesi sijaan.

 

Aseta esine kaiuttimiesi päälle

Monet kaiuttimet ovat erinomaisia näköalapaikkoja kissallesi. Itse asiassa hifi- tai kotiteatterilaitteistosi näyttää erehdyttävästi näköalatasanteilta, jotka tarjoavat upeat näkymät tilaan. Vaikka on olemassa erinomaisia ratkaisuja, kuten seinälle asennettavat TV-telineet näytöllesi, niin kaiuttimesi ovat kuitenkin usein alttiita kissojen makuupaikkoja. Hyppiessään tai laskeutuessaan kissasi saattaa tarttua niihin saadakseen vakautta. Kaiutin voi kaatua tai pudota, riippuen kissan koosta ja painosta. Tämä on huonoin skenaario, koska se voi johtaa vakaviin vahinkoihin. Jos kissallasi on taipumuksia asettua kaiuttimien päälle, etkä halua näin tapahtuvan, niin voit koittaa asettaa riittävän kookkaan ja painavan esineen kaiuttimiesi päälle, näin tila on varattu, eikä kissasi tietyn ajan jälkeen todennäköisesti enää pyri kaiuttimen päälle. Kompaktit jalustakaiuttimet jotka on asetettu lattiajalustoille kuten Norstone Stylum kannattaa kiinnittää jalustoihin vaikka isoilla sinitarra napeilla. Lattiakaiuttimien päälle voi kotiteatterijärjestelmien kohdalla asentaa vaikka Dolby Atmos tehostekaiuttimia, kuten Monitor Audio Silver AMS.

Sinulla on hyvät mahdollisuudet sovittaa kaiuttimesi ja kissasi samaan talouteen niin että sekä kissasi, että sinä säilytätte mielenrauhanne.

 

Miten korjata kaiuttimien vahingoittuneet suojaverkot?

Joissakin tapauksissa, huolimatta kaikista ponnisteluistamme, kissat pääsevät teroittamaan kyntensä kaiuttimiemme suojaverkkoihin. Jos vahingot eivät ole liian suuret, voit korjata kangasverkot käyttämällä esimerkiksi nukkakonetta. Tämä laite, joka on tarkoitettu vaatteille, toimii täydellisesti nukan poistamiseen kaiuttimen suojaverkosta. Muista kuitenkin edetä varovaisesti, sillä kaiuttimien suojaverkkojen kangas on pääsääntöisesti hyvin ohut.

Pahuksen kissa kiinnostui kaiuttimista, muutama kokeilemisen arvoinen vinkki :-) | Ideaali.fi

Mitä jos mikään näistä ei toimi kissani kanssa.

Jos kissasi ei s√§iky suihkeita, ei ole kiinnostunut virallisista raapimispuista tms vaan kaiuttimet vain kiehtovat tuhon kohteina, niin suosittelemme tutustumaan valikoimissamme oleviin malleihin joiden kotelot ja suojaverkot on valmistettu metallista. T√§llaisia malleja l√∂ytyy mm. Piegalta ja Cabasselta. Kissa ei jaksa n√§iden kanssa kovin kauaa leikki√§, kun pinta tuntuu niin liukkaalta ja “elottomalta”.

 

Pahuksen kissa kiinnostui kaiuttimista, muutama kokeilemisen arvoinen vinkki :-) | Ideaali.fi
Monet Cabassen kaiuttimet on valmistettu metallisiin koteloihin jonka lisäksi kaiuttimien suojaverkko on metallia. Myös useiden kaiuttimien pyöreä muoto tekee niistä hankalia laskeutumisalustoja kissoille.

 

Jaa artikkeli


Ideaali