Cabasse Murano Alto lattiakaiuttimet

5 500  / pari

Cabasse Murano Alto on vaativan kuuntelijan highend-lattiakaiutin premium-viimeistelyllä. Huomattavan puhdasta sointia saa kiittää paljolti erinomaisesti koaksiaalielementistä, jota käytetään aina La Sphere -lippulaivaa myöten.

Poista

Kuvaus

Cabasse Murano Alto

Cabasse Murano Alto, vaativan kuuntelijan highend-lattiakaiutin

Murano Alto on koaksiaaliseen kaiutinelementtiin ja erilliseen bassoelementtipariin perustuva upeasti tyylitelty ja viimeistelty erittäin korkealuokkainen lattiakaiutin. Samoin kuin Murano-jalustakaiutin, myös Murano Alto -lattiamalli perustuu Cabassen isoon BC13-koaksiaalielementtiin. Koaksiaali tarkoittaa, että diskantti on keskiäänielementin keskellä, molemmat ovat samalla keskiakselilla (co-axial) ja näin äänilähde on optimaalinen pistemäinen.

Sama BC13-koaksiaalielementti on ytimenä häikäisevän hienoissa La Sphere, The Pearl Pelegrina ja Baltic 5 -kaiuttimien TC23-kolmitie-koaksiaalielementeissä. Cabassen tehtaalla Ranskassa valmistettava koaksiaali varmistaa oikean äänensävyn ilman kuunteluväsymystä tai ylimääräisiä resonansseja. Rakenteen ansiosta stereokuva on poikkeuksellisen koherentti ja realistinen, lisäksi kuuntelualue on hyvin laaja. Murano Altossa BC13 on varustettu alumiinisella suuntaimella, jolla sen suuntakuvio sovitetaan optimaalisesti bassoelementtiin.

Murano Alto ja Murano -kaiuttimissa on nimenomaan Murano-malleihin kehitetty uusi 17ND36-bassoelementti. Jotta normaalikokoisesta lattiakaiuttimesta saadaan alas ulottuva ja kuitenkin sävykkään napakka bassotoisto, Cabassen suunnittelijat käytännössä miniatyrisoivat La Sphere -mallin 55-senttisen bassoelementin. Kovera hunajakennokartio on sekä erittäin jäykkä että todella hyvin vaimennettu. Tämä mahdollistaa suuretkin liikepoikkemat ilman notkumista. Basson puhekela on tämän kokoiselle elementille valtava 45-millinen ja superjäreän moottorin massa hurjat 4 kg. Kiitos tämän varta vasten kehitetyn bassoelementin, Murano Alton basssotoisto on äärimmäisen uskottava ja tarkka.

Voimalla mataliin bassoihin asti toistava kaiutin herättää helposti huoneen ongelmat esille. Tämän takia Murano Altossa on kolme kaareutuvaa refleksikanavaa, jotka varmistavat bassotoiston sävykkyyden ja uskottavuuden. Riippuen huoneesi akustisista ominaisuuksista ja kaiuttimien sijoituksesta, voit halutessasi tukkia molemmista kaiuttimista refleksikanavan. Tukkiminen vähentää kuminaa ja voimistaa ihan alimpien taajuuksien toistoa.

Jotta kaikki kolme kaiutinelementtiä, BC13-koaksiaalin diskantti ja keskialue sekä bassoelementit toimivat saumattomasti yhdessä, jakosuodinsuunnittelussa on onnistuttava nappiin. Cabasse mittaa kaiuttimien toiminnan kuunteluakselin lisäksi 360 astetta kaiuttimen ympäri ja huomioi kaiuttimen kaikkiin suuntiin säteilemän energian eri taajuuksilla. Näin saadaan tehtyä kaiutin, jossa huoneen vaikutus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Tulos on, että suora ääni ja huoneheijastukset ovat äänensävyllisesti yhteneviä, äänikuva suuri ja vakaa

Katso lisätietoja valmistajan sivuilta klikkaamalla tästä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • BC13-koaksiaalielementti tarjoaa poikkeuksellisen puhtaan äänensävyn ja realistisen koherentin stereokuvan.

  • Hyvin tyylikäs ulkoasu ja erinomainen viimeistely.
  • Todella uskottavan ja hienon kuuloinen lattiakaiutin.

  • Jos piti saada mahdollisimman pieni, tämä ei ole sitä. Murano Alto on vain mahdollisimman hyvä.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Cabasse

Taajuusalue

32 – 24 000 Hz

Tehonkesto

175 W jatkuvaa, 1 200 W hetkellistä.

Sisääntulot

Kaiutinliitäntä

Elementit

27 mm diskantti ja 120 mm bassokeskiääninen samankeskeisinä, 2x 170mm basso

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

102,6 x 27,5 x 37,5 cm

Paino

28 kg

Viimeistely

Kiiltävä musta, Kiiltävä valkoinen, Kiiltävä mahonki

Takuu

2 vuotta